(P) Prislop, cel mai iubit loc de pelerinaj din România

Publicat pe

Frumoasele biserici pictate din Bucovina, mănăstirile din lemn din Maramureș, bisericile fortificate din Transilvania și ctitoriile de seamă ale marilor conducători români te așteaptă să le descoperi într-un pelerinaj plin de spiritualitate la Prislop.

 

Profită de ofertele speciale de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România și descoperă cele mai impresionante locuri unde te poți regăsi spiritual. Anual peste 30.000 de turiști aleg să călătorească prin Europa Travel, înțelegând că low-cost nu înseamnă ieftin la standarde mici, ci reprezintă un produs 'smart travel', de tipul celui mai bun raport calitate/preț.

 

Drumul către Prislop

Mănăstirea Prislop este tot mai vizitată în ultimii ani, de când credincioșii găsesc aici mormântul părintelui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop, monument istoric ce datează încă din secolul XVI, este unul dintre cele mai importante edificii de cult ortodoxe din Transilvania, un loc care, din mijlocul naturii, îți oferă liniștea și pacea sufletească pe care numai într-un astfel de pelerinaj le poți simți.

 

Itinerariul acestei călătorii include și Mănăstirea de maici Polovragi, din județul Gorj, ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Amplasată într-un cadru natural uimitor, la poalele Munților Polovragi, mănăstirea este un exemplu deosebit de arhitectură bizantină, fiind construită în secolul XVII.

 

O bună oportunitate de popas în continuare este marcată și de orașul Târgu-Jiu, unde vei avea ocazia să descoperi Ansamblul Cultural Constantin Brâncuși, cu cele patru opere reprezentative ale genialului sculptor – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului.

 

Mănăstiri – simbol ale României

 

În orașul Tismana din județul Gorj poți vizita mănăstirea cu același nume, care este cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, fiind construită inițial între anii 1377-1378. Minunat așezată pe un vârf de stâncă, printre dealuri și păduri luxuriante, priveliștile din această zonă sunt cu totul desăvârșite. Foarte aproape de aici se găsește și Peștera Sfântului Nicodim, cu ale sale izvoare care coboară în cascadă până în râul Tismana.

 

Mănăstirea de călugări Lainici, poziționată în defileul Jiului, la o distanță de 32 km de Târgu Jiu, cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, este un alt edifiu de cult de seamă al Olteniei, construit la începutul secolului XIX, și inclus în lista monumentelor istorice din județul Gorj.

 

De Geanina Ichim

 

Oferte Speciale Pelrinaj Prislop

 

Tarif: 179 Lei/persoana, 1 noapte de cazare in Straja la vile, transport autocar, vizitele cuprinse in program, teolog/preot/insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.    

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter