Sfaturi pentru părinţi: cum să aleagă un pătuţ perfect pentru bebe

Sa cumperi un patut pentru bebe reprezinta o prioritate pentru viitorii parinti. Asta pentru ca cel mic va petrece cea mai mare parte acolo, va descoperi lumea, culorile si formele ei. Tocmai de aceea e importanta achizitionarea unui patut pentru bebe care sa ofere confort si siguranta si care sa respecte anumite conditii, pentru a fi garantata dezvoltarea sanatoasa a micutului, dar si confortul psihic al parintilor, care sa nu stea intotdeauna ca pe ace atunci cand cel mic doarme sau se joaca intr-un patut pentru bebe.

 

Exista mai multe tipuri dintre care parintii pot alege un patut pentru bebe perfect pentru nevoile acestora, dar si bugetul pe care vor sa il aloce pentru aceasta achizitie: patut pentru bebe standard (dreptunghiular, nu se pliaza), patut pentru bebe multifunctional (se poate transforma intr-un patut pentru un copil mai mare), patut pentru bebe rotund (cu o singura portiune rabatabila).
Desi modelele s-au dezvoltat foarte mult in ultimii ani, specialistii recomanda in continuare ca un patut pentru bebe sa fie realizat din lemn, pentru ca el ofera siguranta celui mic. Parintii mai pot opta pentru un patut pentru bebe din sintetic sau metal, dar din nou, aici ramane numai la latitudinea parintilor.

 

Ceea ce ei trebuie sa ia in considerare o reprezinta o serie de aspecte care asigura atat confortul, cat si siguranta celui mic. Iata 6 dintre cele mai importante lucruri la care parintii trebuie sa fie atenti atunci cand sunt in cautarea unui patut pentru bebe perfect:

  1. Distanta dintre zabrelele unui patut pentru bebe nu trebuie sa fie mai mare de 3 centimetri. Daca este mai mare, el risca sa isi prinda manutele si picioarele intre ele.
  2. Salteaua trebuie sa fie de aceleasi dimensiuni cu rama patutului, pentru a se evita spatiile dintre ea si cadrul patului, trebuie sa fie ferma (pentru a nu risca afectiuni ulterioare ale coloanei si deformarea structurii osoase a lui bebe).
  3. Un patut pentru bebe nu trebuie sa aiba colturi taioase, iar componentele ei trebuie sa fie bine asamblate, pentru a evita accidentele. Cand va creste, bebe va fi energic in patut.
  4. Salteaua unui patut pentru bebe trebuie sa fie ajustabila, pentru a o putea regla atunci cand bebe incepe sa creasca.
  5. E important ca un patut pentru bebe sa poata fi usor mutat dintr-o camera in alta. Tocmai de aceea parintii trebuie sa cumpere un model cu roti din metal si cu sistem de franare foarte bun, pentru a putea bloca patutul.
  6. Specialistii recomanda ca parintii sa nu zgarceasca la bani si sa nu achizitioneze un patut pentru bebe la mana a doua. Stabilitatea lui nu mai este aceeasi la al doilea copil, materialul este deteriorat si multe altele. Bebe risca sa se accidenteze intr-un patut pentru bebe la mana a doua.

 

La Noriel, daca sunteti in cautarea unui patut pentru bebe, puteti descoperi o multime de modele interesante, colorate, potrivite pentru diferite stiluri de viata ale parintilor, la preturi accesibile. Iar lui bebe nu ii ramane decat sa viseze frumos si sa descopere lumea in confort si siguranta.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro