Amorurile interzise ale președinților francezi

Publicat pe

În istoria îndepărtată, dar și recentă, președinții Franței au făcut casă bună cu legăturile extraconjugale, scandalurile sexuale și amorurile interzise fiind parcă moștenite odată cu funcția. La Élysée au fost mușamalizate o mulțime de aventuri, însă multe dintre ele nu au scăpat de ochii vigilenți ai presei.

 

Franța e țara iubirii, așadar trebuie să-și păstreze reputația, și dacă nu prin reprezentații săi – primii oameni în stat – atunci prin cine? Aproape niciunul dintre președinți nu a scăpat fără să fie etichetat drept Casanova, dar acesta este cumva un titlu de glorie, pentru că, în țara lui Voltaire, aventurile în afara căsătoriei sunt, cum ar zice americanii, „so french'. Tocmai de aceea, nu întâmplător Élysée a fost catalogat de presă drept un bordel prezitențial de lux… Cel mai cunoscut Don Juan este de departe Jacques Chirac, care are pe lista sa o mulțime de deputate, consiliere și alte politiciene, printre nenumăratele sale aventuri numărându-se și jurnalista AFP Elisabeth Friederich, dar și fosta ministră a Sănătății Michèle Barzach.

 

Toată lumea cunoaște povestea lui François Mitterrand, dar aici nu e vorba de o aventură oarecare, acesta fiind singurul președinte francez care a întreținut o familie ascunsă. Din relația sa extraconjugală cu Anne Pingeot, Mitterrand are o fiică, pe Mazarine, și a avut îndrăzneala să le mute pe amândouă într-un apartament de serviciu, pe cheltuiala statului. De asemenea, fostului președinte i se atribuie legături și cu Dalida, Annie Girardot și astrologa Elizabeth Tessier.

 

Nici saga amoroasă a președintelui Sarkozy, care a avut trei soții și zeci de iubite, nu a lăsat lumea indiferentă. Aceasta a început odată cu prima separare a acestuia de soția sa Cécilia, în 2005, politicianul începând o relație cu jurnalista Anne Fulda, de la Figaro. Câteva luni mai târziu, când Cécilia s-a despărțit de amantul ei și s-a întors la Paris, Nicolas Sarkozy a pus capăt relației cu jurnalista. A doua separare de Cécilia a survenit în momentul în care a cunoscut-o pe Carla Bruni și a decis să-și oficializeze relația cu starul. Ce se știe mai puțin e că, înainte cu doar 8 ore de căsătoria cu Carla, Nicolas i-a trimis fostei sale soții un mesaj cu textul: „Dacă revii, anulez tot' .

 

În 2012, când câștiga alegerile prezidențiale din Franța, François Hollande era într-o relație cu jurnalista Valérie Trierweiler de cel puțin 7 ani, de pe vremea când încă nu se despărțise de partenera sa de viață, Ségolène Royal, care i-a dăruit 4 copii. În 2014, Valérie și-a primit răsplata, aflând prin intermediul presei că iubitul ei era implicat într-o poveste de amor cu actrița Julie Gayet. În plină noapte, președintele evada de la Élysee pe motocicletă, cu viziera căștii trasă, îndreptându-se spre apartamentul amantei lui. A fost pentru prima oară când presa a realizat un flagrant amoros la nivel prezidențial. La scurtă vreme, Hollande a anunțat oficial că s-a despărțit de Valérie.

 

Noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, e mană cerească pentru presa tabloidă și probabil că e doar o chestiune de timp până va intra și el în celebra gașcă a președinților cu amante. De ce? Pentru că viitoarea Primă Doamnă a Franței e mai mare cu 25 de ani ca soțul ei și de 7 ori bunică! Brigitte Trogneux, care i-a fost profesoară de teatru lui Emmanuel, avea 40 de ani, 3 copii și era căsătorită când s-a îndrăgostit de Emmanuel, iar el – 16! Cei doi sunt un cuplu din 2007 și rămâne de văzut dacă vor rezista împreună în postura de Președinte și Primă Doamnă sau dacă Macron nu va călca pe urmele predecesorilor săi…

Amorurile interzise ale președinților franceziAmorurile interzise ale președinților francezi

Oana Pantazi

Foto: Hepta

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter