Safari in Africa

Publicat pe

Supranumita „ultimul Eden african, Botswana ascunde unele dintre cele mai spectaculoase locuri, fiind desti-natia favorita a amatorilor de safari in Africa.

Delta Okavango si Cascada Victoria

Ecosistem unic, delta Okavango se afla in mijlocul celui mai mare desert al lumii: Kalahari. Cand pamantul si apa se intalnesc se naste un mozaic de campii, paduri si canale care formeaza un habitat unic pentru sute de specii de pasari si animale. Dupa cateva zile de neuitat in aceasta delta pe care o descoperi intr-o mokoro, o piroga traditionala, indreapta-te spre impresionanta cascada Victoria, la granita dintre Zimbabwe si Zambia. Profita de numeroasele posibilitati de divertisment: survolarea zonei din elicopter, safari cu elefanti, plimbari cu cai, croaziere pe fluviul Zambezi.

Tara magica, scaldata de apele Oceanului Indian, Kenya seduce prin peisajele sale splendide, prin parcurile si rezervatiile imense care adapostesc o flora si o fauna unice.

safari, africa

Rezervatia Nationala Massai Mara

Cea mai cunoscuta rezervatie naturala a Kenyei, Massai Mara, este inclusa in Patrimoniul Mondial. Aflata la frontiera cu Tanzania, aceasta continuare a Parcului Serengeti are o intindere de 16.000 de km2, pe care se des-fa-soara un spectacol unic. In fiecare an, Massai Mara este martora la migratia antilopelor si zebrelor care raman pentru cateva luni in aceste locuri, pentru a porni ulterior spre campiile din Serengeti. Massai Mara este, de asemenea, tara populatiei Massai care a urcat de-a lungul Nilului si s-a stabilit in zonele inalte din Kenya si Tanzania. Din Nairobi, ajungi in Massai Mara intr-o ora cu Air Kenya. Kichwa Tembo Camp este unul dintre cele mai cunoscute resorturi din Massai Mara unde poti beneficia de o pensiune completa. Un safari nu este o plimbare obisnuita, cu atat mai putin in Massai Mara unde vei trai unele dintre cele mai frumoase momente.

safari, africa

 

 

 

Parcul Kruger (Africa de Sud)

Renunta la masinile 4×4 si mergi pe jos prin Parcul Kruger, avandu-i alaturi pe ghizii experimentati. Acestia te vor conduce pe drumurile strabatute de elefanti si de rinoceri, intr-o calatorie de 3-4 ore in timpul careia vei strabate paduri, vei trece peste rauri secate si vei face cunostinta cu savana africana. Daca vremea este buna, poti renunta pentru o seara sa dormi in resort pentru o alta experienta unica: sa te odihnesti pe platformele din lemn construite in copaci.

safari, Africa

Safari style

Pune-ti in bagaj haine din bumbac verzi sau kaki si evita culorile.

O vesta impermeabila este absolut indicata, la fel ca si o pereche de incaltari cu talpa solida si extrem de confortabile.

Nu uita aparatul foto si camera de filmat, dar nici cremele de soare sau balsamul de buze.

Roxana VoloseniucRoxana Voloseniuc (Elle)
„Unele dintre cele mai spectaculoase locuri de safari sunt delta Okavango din Botswana si cascada Victoria, aflata la granita dintre Zambia si Zimbabwe. Kruger Park este o gradina zoologica mai mare. Eu am stat in mijlocul habitatului insa, intr-un resort de lux.

Florentina Liutic/ Fotografii Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter