Scurtmetrajul “RAMONA” a câștigat “Premiul CANAL +” la Cannes

Publicat pe

Scurtmetrajul independent Ramona' , în regia lui Andrei Crețulescu, a câștigat Premiul CANAL +' în cadrul secțiunii Semaine de la Critique de la Cannes.

 

Violent, stilizat și fără dialoguri, Ramona' încheie astfel trilogia „impromptu' realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele Bad Penny' (2013) și Kowalski' (2014).

 

Din distribuție fac parte aceiași actori: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu. „Bad Penny a apărut cumva din întâmplare', spune Andrei. „Practic, am făcut Kowalski' pentru că făcusem Bad Penny' – și apoi am făcut    Ramona' pentru că făcusem Kowalski'… Să zicem că am decis să încheiem ostilitățile cât mai sângeros cu putință, iar actorii și-au dorit să filmăm la mare. Ceea ce am și făcut. În octombrie – nu-i vina mea că n-au precizat anotimpul.'

 

CANAL + Award' este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secțiunii, de către echipa prestigiosului canal de televiziune. Astfel scurtmetrajul românesc Ramona' urmează să fie difuzat de postul de televiziune CANAL +.

 

Premiul a fost acordat pentru prima dată în 1992. De-a lungul timpului printre regizorii onorați cu această distincție s-au numărat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman and Gaëlle Denis.

 

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

 

Scurtmetrajul RAMONA' a câștigat Premiul CANAL +' la CannesScurtmetrajul RAMONA' a câștigat Premiul CANAL +' la Cannes
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter