(P) Topul celor mai populare locuri din Zakynthos

Publicat pe

Zakynthos, una dintre cele mai atractive insule grecești, se întinde pe o suprafață de 406 kilometri pătrați și cuprinde zeci de stațiuni vibrante, plaje paradisiace și sate de pescari adormite în timp.

 

Supranumita Floarea Levantului, Zakynthos este un loc cosmopolit, încărcat de istorie, a cărui existență a fost consemnată încă de la 1.500-1.600 î.Hr, după ce coloniștii din Psofida au ajuns aici, conform lui Homer. De-a lungul timpului, splendida limbă de pământ a atras cuceritorii aflați în plină expansiune, astfel că a intrat sub influența venețienilor, a turcilor sau a britanicilor.

 

A devenit celebră din punct de vedere turistic datorită plajelor largi, cu nisipul fin-auriu și a apei verde-albăstrui care încântă privirea. Zakynthos este acoperită în mare parte de vegetație luxuriantă, de plantații de citrice, măslini și păduri de pini. Un alt lucru reprezentativ sunt broaștele țestoase, protejate de lege și îngrijite de grupuri de voluntari.

 

Simbolul locului este plaja Navagio, unde se poate ajunge plecând într-o mică excursie cu vaporașe sau bărci. Este considerată a fi una dintre cele mai frumoase plaje din lume, și tot aici se află cea mai fotografiată epavă din Europa, a unei nave de contrabandiști care a eșuat aici în jurul anului 1986.

 

Stațiuni populare în Zakynthos

 

La 9 kilometri de capitala Zante să întinde stațiunea Laganas, una dintre cele mai populate de turiști. Aici se pot practica numeroase sporturi acvatice, există hoteluri aflate în vecinătatea plajei, iar oferta de taverne este impresionantă și poate satisface și cele mai exigente gusturi. Acesta este locul în care turiștii au la dispoziție o sumedenie de opțiuni pentru a se distra. La fiecare pas dai peste cluburi de noapte care încing atmosfera până în zorii zilei.

 

Plaja Kalamaki este situată în prelungirea golfului Laganas și a fost înzestrată cu un nisip fin, ideală pentru cei care vor să să se bronzeze în liniște. Zona a fost declarată parc național, grație frumuseții unice și a speciilor de țestoase Caretta Caretta.

 

La 6 kilometri distanță, se află plaja Tsilivi, iar în vecinătatea acesteia se găsește un port plin de bărci de pescuit și ambarcațiuni pentru croaziere. Stațiunea Tsilivi este împrejmuită de grădini cu pomi fructiferi, livezi de măslini și are o ofertă bogată de taverne, puburi și restaurante.

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Zakynthos

Hotel  Esperia 3*- tarife de la 395 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter