Capul Prasonisi, cel mai sudic punct al insulei Rhodos

Publicat pe

Insula verde sau Prasonisi este unul dintre cele mai fascinante locuri naturale din Grecia, ce atrage un număr tot mai mare de vizitatori în fiecare sezon estival, fiind conectată cu restul insulei Rhodos printr-o limbă de pamant.

Pe timpul verii, cand marea se retrage lăsand loc uneia dintre cele mai fascinante plaje, Prasonisi devine o peninsulă veritabilă. Iarna în schimb, zona devine o insuliță mică, cu nisipul inundat de marea de un albastru cobalt. Profită de ofertele Last Minute de la Europa Travel și alege un sejur low-cost cu avionul în Rhodos, la tarife imbatabile și servicii excelente.

Locul de întalnire dintre Marea Egee și Mediterană

La mai bine de 90 de km depărtare de capitala Rhodos, în cel mai sudic punct al Insulei Soarelui, Mediterana și Egeea își dau întalnire la marginea unei limbi de nisip auriu, unde se adună vizitatorii din toate colțurile Europei. În unele zile, cele două mări sunt diferite așa că în funcție de preferințe te poți bălăci în tihnă în apele calme ca smaraldul sau poți practica, pe cealaltă parte a mării, windsurfing, surfing ori parasailing datorită valurilor spumoase cu care ești întampinat. Acest lucru se datorează vantului care-și poate schimba direcția în funcție de curenții marini.

Dacă ești pasionat de plaje sau biosfera marină, vezi curiozități despre Marea Egee, Marea Marmara, Marea Adriatica sau Marea Baltica.

Capul Prasonisi este amenajat cu magazine de suveniruri și taverne unde poți să iei masa, iar dacă vii aici cu mașina vei găsi și o parcare la capătul drumului principal marcat printr-un indicator. Pentru familiile cu copii, Prasonisi este poate cea mai bună alegere de relaxare, datorită atmosferei liniștite, a plajei curate cu nisip fin și intrare lină în mare. Totodată, turiștii pasionați de sporturi acvatice, pot practica aici activitatea preferată datorită cureților marini si a vantului, care produc valuri spumoase pe o parte a mării.

Plaje izolate

Poți explora și Rezervația Naturală ce se întinde în capătul sudic al acestei mici peninsule și cuprinde păduri de pini cu vegetație luxuriantă, mici golfulețe liniștite pline de recife de corali, delfini și țestoase. Zona este marcată printr-un punct panoramic incredibil, la baza dealului regăsindu-se o plajă izolată și sălbatică, asemănată adesea cu celebra Navagio din Zakynthos. Nu ar trebui să ratezi acest mic paradis mai puțin cunoscut de turiști.

Rhodos este una dintre cele mai populare destinații din Grecia, căutată în special pentru plajele sale întinse cu nisip foarte fin dezvoltate în jurul golfulețelor cu apă ca smaraldul și marea de un albastru ca safirul, dar și pentru orașele istorice bine păstrate. Clima blandă și temperaturile optime pe toată perioada anului, i-au adus renumele de Insula Soarelui.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Rhodos

Hotel Virginia 3* – tarife de la 349 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă