Ce să faci în Thassos, dincolo de plajă și soare

Publicat pe

Marble Beach, celebra plajă compusă din mici pietricele de marmură și ape de un turcoaz lăptos, Paradise Beach – un colț de rai înconjurat de palmieri și Golden Beach – o fâșie de nisip auriu ce sclipește în soare, sunt trei dintre cele mai populare și încântătoare plaje din Thassos. Însă dincolo de coasta generoasă cu care ne uimește, Insula de Smarald este o destinație atractivă și din alte puncte de vedere.

Pasionații de istorie găsesc în Thassos, Agora Antică cu un impresionant amfiteatru și clădiri medievale, situri arheologice sau muzee de prestigiu. Turiștii iubitori de natură pot porni în drumeții pe cărări montane și în descoperirea satelor pierdute între stânci, iar gurmanzii se pot opri la degustări de bunătățuri locale în tavernele tradiționale ce întrețin petreceri grecești seară de seară până la finalul sezonului.

Descoperă insula Thassos într-un sejur Ultra Last Minute de 6 nopți cu autocarul de la Europa Travel, la tarife accesibile începând cu numai 99 euro + 339 lei/persoană!

La pas în Limenas

Capitala insulei Thassos, Limenas este un oraș cosmopolit plin de taverne pescărești întinse de-a lungul falezei și portului pitoresc, însă vei găsi aici și monumente ce vorbesc despre istoria locului. Vizitează Agora Antică ce datează din secolul IV î.Hr. care era piața principală a vechiului oraș. Ultimele săpături arheologice au scos la iveală ruinele Templului Artemis și ale Sanctuarelor lui Zeus și Poseidon, iar la mică distanță vizitatorii pot urca în Teatrul Antic, unul dintre cele mai bine întreținute amfiteatre din Grecia, unde încă se desfășoară evenimente culturale dintre care și Festivalul de Dramă Antică.

Escapadă gastronomică

Thassos înseamnă ied rotisat în fața ta, midii gătite în sos de vin alb, caracatiță la grătar, plăcintă cu spanac, ouzo sau raki – adică un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, mai ales dacă mai adaugi la acest meniu și vederi fabuloase spre golfurile de smarald ale Mării Egee sau către dealurile acoperite de pini.

Vizitează satele de munte

Cel mai frumos sat al insulei este fără nicio îndoială Theologos – un adevărat muzeu în aer liber cu superbe case alb-albastre, bisericuțe din piatră și străzi în pantă ce șerpuiesc pe lângă micile piațete medievale. Însă de neratat este și Potos unde mâcarea bună merge perfect cu atmosfera liniștită și peisajele de munte încântătoare. În plus din acest punct poți să urci și pe Muntele Ypsarion, cel mai înalt din Thassos, dacă ești pasionat de drumeții.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Thassos

Aparthotel Molly 2* – Limenaria – tarife de la 99 euro + 339 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter