Circuit de poveste în Lisabona și Funchal, perlele Portugaliei

Publicat pe

Portugalia, una dintre cele mai atractive și mai ofertante destinații europene de vacanță, te întâmpină cu o mare diversitate de obiective turistice, peisaje uluitoare, orașe încărcate de istorie și o coastă remarcabilă a Oceanului Atlantic.

De la capitala Lisabona, splendid amplasată pe malul râului Tejo, până la orașe de legendă precum Fatima sau Sintra, Portugalia te surprinde cu tot ce poate oferi pe o suprafață relativ redusă comparativ cu alte state europene. În plus, nici peisajele nu se lasă mai prejos, începând cu lanțurile muntoase din nordul țării și până la sudul ce adăpostește câteva dintre cele mai bune plaje ale Europei, amplasate în golfuri pitorești.

Europa Travel te invită într-un circuit de neuitat care îți descoperă satele construite din piatră și orașele cosmopolite ale Portugaliei, palate, castele istorice și numeroase muzee și mănăstiri. În plus, un mare câștig al acestei vacanțe este și vizitarea insulei verde, subtropicale, Madeira supranumită și 'Insula Grădinii', într-un tur de 8 zile la tariful redus de numai 499 euro/persoană!

Lisabona și alte locații impresionante

Capitala Portugaliei cucerește prin obiectivele sale cosmopolite, poziționate inedit pe colinele orașului, oferindu-i un farmec aparte. O destinație plină de culoare, binecuvântată cu lumina blândă a soarelui, Lisabona este încărcată de o multitudine de monumente istorice, muzee de clasă mondială și construcții manueline impresionante.

Într-un tur ghidat de la Europa Travel, explorează străduțele înguste ale cartierelor vechi precum Belem și a piețelor principale Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio. Bucură-te de o plimbare la apus de soare pe malul râului Tejo unde se află și Turnul Belem, o bijuterie manuelină, care alături de Mănăstirea Sf Ieronim sunt cele mai importante construcții ale orașului, protejate de UNESCO.

Una dintre cele mai de seamă bijuterii ale Portugaliei este orașul Sintra, unde poți ajunge într-o excursie opțională de la Europa Travel.  Vizitează pe îndelete Palatul Pena și Castelul Maurilor, care de la înălțimile lor impresionante îți vor oferi priveliști uluitoare asupra împrejurimilor. Străbate la pas orașul medieval Obidos și descoperă satul pescăresc Nazare, ce mai păstrează încă din farmecul de odinioară. Legendara localitate Fatima este un important punct de pelerinaj din Portugalia, unde vei putea descoperi Sanctuarul Sfintei Fecioare.

circuit Lisabona

circuit Lisabona

Frumusețile uluitoare ale Madeirei

Arhipelagul portughez din Atlanticul de Nord, Madeira este o zonă de excepție care te va surprinde cu frumusețile sale naturale, și pe care ai ocazia să o descoperi în turul de la Europa Travel.

Cunoscută și ca 'Perla Atlanticului', Madeira se bucură de o climă plăcută pe tot parcursul anului, cu peisaje montane fermecătoare și orașul plin de viață Funchal, ce găzduiește numeroase atracții și oportunități de activități.

Una dintre atracțiile de top din Funchal o reprezintă Grădina Botanică, un complex de grădini suspendate deasupra orașului, care îți oferă o panoramă superbă asupra întregii regiuni. În afară de cele peste 2000 de plante pe care le vei descoperi aici, vei avea ocazia să vizitezi și Parcul Parrot, unde se găsește o colecție impresionantă de păsări tropicale colorate în cele mai frumoase nuanțe.

În plus, poți să faci o excursie opțională la Monte și Grădinile Tropicale, să mergi până la Porto Moniz pentru a înota în cele mai spectaculoase piscine naturale vulcanice. Să explorezi superbul sat tradițional Camara de Lobos, ori pur și simplu să admiri natura din cel mai înalt punct, promontoriul Cabo Girao.

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Lisabona – Madeira – Tarif: 499 Euro/persoana – Tarif redus cu 12%: 569 Euro! 3 nopti in Lisabona si 4 nopti in Funchal, cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, transferuri si tururi conform program, bilete intrare obiective turistice, asistenta turistica.  Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter