(P) Minunile Chinei, de bifat într-un circuit exotic

Publicat pe

Țara cu cea mai veche civilizație din lume, China are foarte multe de oferit turiștilor începând cu peisajele paradisiace și până la construcțiile ce sfidează timpurile moderne. Dincolo de ele, se găsesc oameni frumoși, tradiții bine păstrate, proiecte ambițioase de modernizare a orașelor și o economie în continuă creștere…

Însă, China este mai mult decât se prezintă la prima vedere călătorului european în căutare de exclusivități. Acesta este locul înțesat de superlative și contraste evidente, pe care să-l descoperi în detaliu într-un circuit de 10 zile de la Europa Travel. Turul cultural include vizite în Beijing, capitala Republicii Populare Chineze, în orașul Xian și Shanghai, plus descoperirea celor mai de seamă obiective istorice precum Marele Zid Chinezesc, Soldații de Teracotă, Orașul Interzis, Mormintele Ming sau Palatul de Vară.

Construcții parte din UNESCO

Incursiunea în lumea fabuloasă a Chinei începe cu Pekin, capitala cu peste 17 milioane de locuitori, unde modernitatea se amestecă cu tradițiile ancenstrale, iar agitația de pe bulevardele largi dispare ca printr-o minune în  parcurile ce respectă regulile Feng-Shui.

Beijing poate fi apăsător pentru pelerinul modern, mai ales că orașul este mult prea mare pentru a putea fi explorat într-o singură zi. Obligatorie pentru oricine ajunge aici este vizitarea Orașului Interzis – cel mai mare complex de palate imperiale din lume, unde pentru mai bine de 5 secole, muritorilor le era interzis accesul. Astăzi, întreaga zonă face parte din patrimoniul UNESCO, iar accesul se face prin porțile ce dau spre Tian’anmen – cea mai mare piață a lumii, unde au loc importantele evenimente politice și culturale din China.

Vezi care sunt cele 7 minuni ale lumii!

Templul Cerului este o altă zonă sacră a chinezilor. Pe vremuri, Împărații obișnuiau să vină aici pentru a mulțumi zeilor pentru recoltele bogate. Lăcașul de cult a fost ridicat pe vremea Împăratului Yongle, iar din 1998 face parte din UNESCO. Un circuit în China nu este completă fără explorarea celei mai mari grădini imperiale– Palatul de Vară de lângă Lacul Kunming (poți face aici și o plimbare opțională cu barca).

Cea mai mare și complexă structură de apărare din lume, Marele Zid Chinezesc este simbolul de drept al Chinei. Zidurile ce șerpuiesc de-a lungul frontierei țării, pot fi observat chiar și din spațiu. Construcția fortăreței a început în jurul anului 215 î.Hr. sub îndrumarea Împăratului Qin Shi Huangdi, care a propus un sistem de apărare împotriva atacurilor frecvente ale nomanzilor. Simbol al puterii Imperiale, Marele Zid Chinezesc este protejat de patrimoniul mondial UNESCO.

Circuitul de la Europa Travel continuă cu Mormintele celor 13 Împărați ai Dinastiei Ming, împrejmuite de statuile monolitice realizate din marmură ca simbol al puterii, spiritualității și astrologiei. Dar și cu explorarea orașului XIan, locul celei mai importante descoperiri din toate timpurile – Soldații de Teracotă ai Împăratului Qin, ce au fost realizați în mărime naturală pentru a-l servi pe împărat chiar și în viața de după moarte.

Peisaje citadine spectaculoase

Observă și fața mai modernă a Chinei în impozanta metropolă Shanghai, unde templele taoiste se îngrămădesc la poalele turnurilor futuriste. Descoperă Orașul Vechi cu străduțele Nanjing Road și The Bund, somptuosul Templu de Jad a lui Buddha, unde se află o statuie a Celui Treaz realizată din jad, agate și smaralde, măsurând aproape 2 metri înălțime și circa 3 tone, dar și Grădinile exotice Yu și Yuyuan.

 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite Exotice

Circuit China: Incursiune de la Beijing la Shanghai – Tarif: 1045 Euro/persoana, 10 zile (3 nopti in Beijing, o noapte in XIan, 2 nopti in Shanghai, cazare in cuseta ruta Beijing-XIan), cazare cu mic dejun si alte mese, transport avion, tururi conform program, ghid, asistenta turistica. *Oferta speciala – Reducere 99 euro/camera, valabila pentru inscrieri pana la 08 Iunie 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter