Tunisia

 Revista VIVA
.

Tunisia

Tunisia

Localizare: in Nordul Africii, pe litoralul Marii Mediterane.
Principalele puncte de atractie: peisajul incredibil – de la campie roditoare si tinuturi muntoase pana la cel mai mare desert din lume, Sahara, ce acopera o sesime din suprafata tarii; nisipul fin de pe insula Djerba, aflata la sapte kilometri de continent, asigurand conditii excelente pentru plaja si sporturi nautice; locuri incarcate de istorie – de aici a plecat Hannibal sa cucereasca Roma.

Celebritati: in Tunisia, tara in care s-a nascut Claudia Cardinale, au fost realizate filmarile unei superproductii ca „Razboiul stelelor episodul II de George Lucas sau cele ale altui regizor miliardar in dolari, Steven Spielberg („Indiana Jones si Cautatorii arcei pierdute).


Mancaruri si bauturi: Incredintati-va bucatarilor locali si gustati preparate specifice, fara sa uitati ca doar in restaurantele mari sau in taxiuri trebuie sa lasati bacsisuri, de 10-15 la suta. „Mechouia, o salata decorata cu oua, deschide orice apetit. Cuscus-ul e nelipsit, ca si „harissa, un condiment pe baza de ardei iute si usturoi. Daca sunteti la shopping, luati de oriunde un „fricassee (tartina cu oua si capere) si astamparati-va setea cu o ceasca de ceai de menta. Un lichior „Boukha merita incercat inainte de masa.

Cum se ajunge. Amatorii romani de o vacanta in Tunisia pot apela la curse charter care pleaca din Budapesta. Agentiile de turism au oferte de cazare, cu preturi ce ajung pana la 500 de euro de persoana pe saptamana.

Horia Ghibutiu.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton