Vacanta la Milano

Publicat pe

Vacanta la Milano

Milano

Localizare: Nordul Italiei
Excelente: Milano este considerat capitala economica si industriala a Italiei. In acelasi timp, Milano este si un foarte important centru cultural. Aici se afla celebrul Dom din Milano (foto – dreapta; program de vizitare 8:50-18:55, 5 euro tichetul), a treia catedrala ca marime din lume, dupa San Pietro din Roma si Catedrala din Sevilla, si cea mai importanta catedrala gotica. Aici se afla la fel de celebra Scala, ceea ce face din Milano capitala mondiala a operei lirice (pentru vizitarea Muzeului Scala, biletul costa 5 euro, iar programul este de la 9 la 17:15). Aici, mai precis in biserica Santa Maria delle Grazie, poate fi vazuta fresca „Cina cea de taina a lui Leonardo da Vinci.
Milano este, de asemenea, considerat „Capitala modei, aici gasindu-se casele marilor creatori de moda Armani, Cerutti, Gucci, Versace, Gianfranco Ferré etc. Milano mai este si orasul a doua dintre cele mai renumite echipe de fotbal din lume, AC Milan si Internationale Milano, si al circuitului de Formula 1 de la Monza.

Shopping: Posibilitatile de cumparaturi la Milano sunt, practic, nelimitate, pe gustul fiecaruia si pentru bugetul oricui. De aceea, orasul a devenit o locatie celebra pentru shopping, un fel de Mall gigantic pentru cetatenii intregii lumi. Desigur, in capitala modei, cele mai cautate produse sunt din acest domeniu.
Cei interesati de moda nu trebuie sa rateze cele cateva strazi din Milano unde sunt concentrate mai toate marile case de moda: Via Monte Napoleone, Via Manzoni, Via della Spiga si Corso Vittorio Emanuele.
Pe Via Monte Napoleone si pe Via Manzoni se gasesc unele din cele mai scumpe si mai rafinate magazine din lume, pe Corso Vittorio Emanuele sunt si unele cu preturi mai rezonabile. Oricum, chiar si celor care nu sint dispusi sa-si faca neaparat cumparaturile la marile case de moda milaneze le recomandam sa viziteze aceste strazi – macar ca pe un muzeu al rafinamentului si stilului.
Si sa bea un pahar la una din terasele sic de acolo. Merita si asa.

Cezar Paul Badescu; Foto – www.chiesadimilano.it.

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă