(P) Veliko Târnovo – vechea citadelă a țarilor

Publicat pe

Fosta capitală a Țaratului vlaho-bulgar, Veliko Târnovo –  bijuteria veche de 5 milenii, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Bulgaria. Mii de pelerini români aleg în fiecare an un circuit în orașul considerat al doilea Constantinopol.

Vizitează bisericile săpate în stânci

Veliko Târnovo, orașul tipic medieval cu numeroase construcții de patrimoniu, biserici bizantine și fortărețe care domină linia de orizont a cerului, te așteaptă cu peisaje desprinse din povești. La acest tablou unic contribuie străzile labirintice din piatră brută, păzite îndeaproape de fortărețele ridicate cu secole în urmă. Plimbă-te în centrul istoric al orașului și vizitează bisericile săpate în pereții canionului, ce par suspendate între cer și pământ.

Veliko Târnovo păstrează într-o stare intactă edificiile ridicate de vlahi, dar și atmosfera istorică, iar o dată ce ai pășit aici este ca și cum ai fi călătorit în timp.

Magnifica cetate Tsarevets

Pe vremuri, cetatea orașului vlah se întindea pe o suprafață colosală de 110.000 de metri pătraţi, iar zidurile de apărare erau înalte de 12 metri, groase de 3 metri și întărite de bastioane, turnuri de observație și creneluri. În cetate se găseau mai bine de 350 de case și peste 20 de biserici, iar la jumătatea colinei domina cel mai impresionant dintre edificii – Palatul Țarilor.

Multe dintre construcțiile medievale s-au păstrat și astăzi într-o stare foarte bună. Vizitatorii rămân impresionați de magnifica Biserică Patriarhală aflată în vârful dealului fortăreței. Edificiul de cult a fost reconstruit aproape în totalitate în anul 1980 ca urmare a celebrării a 1300 de ani de la fondarea statului.

Dacă ești pasionat de istorie pornește pe urmele vechilor vlahi în descoperirea impunătoarelor biserici rămase mărturile din vremurile înfloritoare.

 

De Mădălina Isar

Pelerinaj Veliko Târnovo

Tarif: de la 315 lei/persoana, o noapte de cazare la hotel 2*-3* cu mic dejun, transport autocar, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407. 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter