100 de femei influente din Franța sunt împotriva #MeToo! Catherine Deneuve se numără printre ele

Publicat pe

Sfârșitul anului trecut a fost marcat de un protest la scară mondială, inițiat în urma scandalului produs de acuzațiile de hărțuire sexuală aduse producătorului american Harvey Weinstein. Iată însă că nu toată lumea s-a înscris în acest trend, 100 de femei influente din Franța fiind împotriva #MeToo. Printre ele se numără și celebra actriță Catherine Deneuve!

 

Catherine Deneuve este împotriva mișcării #MeToo

 

Campania #MeToo a dominat anul acesta Globurile de Aur, aproape toate vedetele participante la ceremonie fiind îmbrăcate în negru, iar bărbații purtând un ecuson pe care scria „Times Up!', cu toții declarându-și la unison indignarea față de hărțuirea sexuală a femeilor din industria cinematografică de la Hollywood și nu numai, dar și față de discriminarea de la locul de muncă.

 

Globurile de Aur 2018 – Toată lumea s-a îmbrăcat în negru în semn de protest față de hărțuirea sexuală practicată la Hollywood și nu numai!

 

După cum se știe, în America acest trend al politically correctness-ului a atins cote aberante, de cele mai multe ori ajungându-se la discriminare așa-zis pozitivă. Acum, acolo nimeni nu mai îndrăznește să nu angajeze sau să concedieze persoane de culoare, care fac parte din minorități sexuale sau chiar etnice, de teama proceselor. Același lucru se întâmplă și în privința hărțuirii sexuale, uneori un gest firesc putând fi considerat nelalocul lui. Diferențele culturale evidente care există între Europa și America au determinat un grup de femei influente din Franța să trimită o scrisoare publicației franceze Le Monde, acestea rejectând puritanismul mișcării #MeToo.

 

James Franco poartă în piept ecusonul „Time’s Up!”, dar imediat după aceea a fost acuzat și el de hărțuire sexuală…

Printre cele 100 de protestatare se află celebrități precum actrița Catherine Deneuve, scriitoarea și curatorul Catherine Millet și actrița Ingrid Caven, care și-au verbalizat îngrijorarea asupra faptului că bărbații acuzați de hărțuire sexuală au fost trimiși „ca porcii la căsăpire', fără drept de apel. „Violul este o crimă – începe scrisoarea -, dar flirturile insistente sau stângace nu sunt o crimă, așa cum nici cavalerismul nu este o agresiune, adăugând faptul că acei bărbați ar trebui să aibă dreptul „indispensabil să ofenseze și să deranjeze femeile' și că mișcarea #MeToo încurajează puritanismul.

 

Grupul de actrițe, scriitoare, jurnaliste și cercetătoare a deplâns public situația în care au ajuns acei bărbați a căror singură crimă a fost faptul că „au atins un genunchi, au încercat să fure un sărut sau au vorbit despre chestii intime în cadrul unei cine de afaceri', bărbați care acum au devenit victime. Cunoscută drept o femeie puternică și independentă, care de-a lungul vieții sale a luptat pentru drepturile femeilor, Catherine Deneuve nu este totuși de acord cu mișcarea pe care francezii au denumit-o #balancetonporc (referire la trimiterea porcilor la abator pe bandă rulantă), considerând, la fel ca și celelalte semnatare, că nu mai există delimitare și că oricine poate fi pus sub acuzare, dovadă fiind și numărul mare de delațiuni din ultima vreme.

 

În ceea ce privește topicul despre inechitatea în privința salariilor actorilor, Deneuve spunea într-un interviu că numai femeile influente îndrăznesc să ceară salarii egale cu ale partenerilor lor'. În businessul cinematografic, este mai ușor pentru Jennifer Lawrence să ceară asta decât pentru Miss X… Mi se pare normal ca o femeie să ceară un salariu egal cu al unui bărbat, însă nu doar în industria filmului. Suntem încă foarte departe de asta și nu înțeleg de ce', a spus marea actriță.

Subscriem în totalitate! Cât despre curentul #MeToo, în ce tabără vă poziționați, pro sau contra? Credeți că se va transforma într-o vânătoare de vrăjitoare? Cine considerați că exagerează – americanii sau francezii?

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta

 

 

 

 

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter