A murit Doru Stănculescu. Folk-istul avea 71 de ani

Publicat pe

Veste tristă în lumea muzicii românești. Artistul de muzică folk Doru Stănculescu a murit azi, la vârsta de 71 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Tragica veste a morții lui Doru Stănculescu a îndoliat lumea artistică din România. Doru Stănculescu s-a născut în București, la 25 iunie 1950 și a murit, luni, în 23 august 2021, la vârsta de 71 de ani.

„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stănculescu Doru-Emil a plecat azi-dimineață (luni – n.r.) să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!', a scris pe Facebook artistul Eugen Avram.

Doru Stanculescu a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a activat până la desființarea sa.

Membru fondator al Cenaclului Flacăra, Doru Stănculescu a debutat în anul 1968 cu melodia Ion Crâşmaru', pe versuri de Octavian Goga.

A realizat muzica filmului Porţile albastre ale oraşului' (1974), în regia lui Mircea Mureşan.

Primul material discografic al cântăreţului, un disc single, a fost editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord, printre hit-urile sale numărându-se 'Şambala', Ion Vodă Cumplitul', Ai, hai…', Ecou de romanţă', Fără petale'.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter