A murit Viorel Nimigeanu. Artistul a fost răpus de COVID-19

Publicat pe

A murit Viorel Nimigeanu, îndrăgitul artist român. Din nefericire, a pierdut lupta cu virusul necruțător. Moartea lui a îndoliat lumea artei din țara noastră. Conform informațiilor din presa locală, Nimigeanu s-a stins din cauza COVID-19, la vârsta de 70 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

După ce s-a aflat de moartea lui Bogdan Stanoevici, lumea artei suferă o nouă pierdere crâncenă.. Viorel Nimigeanu, un faimos pictor care locuia la Cluj-Napoca, era considerat unul dintre cei mai mari artiști plastici din țara noastră. Pe lângă cariera de pictor, el s-a făcut remarcat și în învățământ.

Nimigeanu lucra ca profesor la Universitatea de Artă și Design (UAD). Dispariția lui lasă în urmă o familie îndurerată, precum și un gol în sufletul prietenilor, admiratorilor și elevilor săi. A reușit, de asemenea, să organizeze peste 20 de expoziții, atât în România, cât și în străinătate, relatează zcj.ro.

A murit Viorel Nimigeanu. Artistul a fost răpus de COVID-19A murit Viorel Nimigeanu. Artistul a fost răpus de COVID-19

A murit Viorel Nimigeanu, artist plastic

Se pare că artistul a luptat cu virusul, dar corpul a cedat, în cele din urmă. Era intubat de o săptămână la secția de Terapie Intensivă, la o unitate spitalicească din București.

„Suntem profund întristați să aflăm că a plecat dintre noi astăzi și apreciatul artist Viorel Nimigeanu, pictor de o sensibilitate aparte și un apropiat prieten și susținător al instituției noastre. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia domniei sale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!', este anunțul Operei Naționale Cluj-Napoca.

Citește și: Actorul Bogdan Stanoevici a murit, după ce a fost infectat cu COVID-19

Citește și: Ilie Năstase susține că s-a împăcat cu Ioana, dar soția lui neagă:„Sunt o femeie foarte calculată'

Citește și: Doliu în televiziune! A murit Victor Țăruș, unul dintre cei mai iubiți prezentatori de la TVR. Cauza morții

Citește și: Ce pensie are Cristian Țânțăreanu și ce face cu banii.Suma e uluitoare

Cine este Viorel Nimigeanu

Viorel Nimigeanu s-a născut în anul 1950, în Nimigea de Jos, Bistrița-Năsăud. Și-a urmat pasiunea de tânăr. În anul 1969, Viorel a fost acceptat la Institutul de Artă Plastică Ioan Andreescu din Cluj, acolo unde a absolvit cursurile în anul 1973.

După patru ani, în anul 1977, Viorel Nimigeanu a fost acceptat la Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București. Aici s-a întâlnit cu marele Corneliu Baba. Înainte să moară, artistul activa ca profesor în cadrul Universității de Artă și Design (UAD).

Și actorul Bogdan Stanoevici s-a stins din viață, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Actorul era internat la spitalul Sfântul Pantelimon din București. Bogdan Stanoevici a murit, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. În spital a contractat o infecție nosocomială. Medicii au apelat la o procedură riscantă pentru a-i salva viața, însă fără succes. Acum, lumea artei din România pierde încă un nume mare.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter