Actorul Radu Beligan a murit

Publicat pe

Actorul Radu Beligan a încetat din viaţă astăzi la vârsta de 97 de ani.

 

Radu-Beligan

 

Radu Beligan fost unul dintre cei mai iubiti, dar si mai longevivi actori romani, cu o cariera de 77 de ani, un nume care a inspirat generatii intregi de actori.

 

Marele actor a jucat pe scenele celor mai importante institutii culturale din Romania: Teatrul National, Opera Nationala, Muzeul National de Arta, Casa Capsa, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Ateneul Roman, apărând alaturi de actori ca: Gheorghe Dinica, Florin Piersic, Marin Moraru, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Manuela Cernat, Mariana Nicolescu.

 

Radu Beligan s-a nascut pe data de 14 decembrie 1918, in satul Gălbeni, judeţul Bacău. Intre 1937-1938 a studiat Dreptul şi Filosofia la Bucureşti si ulterior a fost student la Academia Regală de Muzică şi Artă Dramatică, avand-o profesoară pe Lucia Sturdza Bulandra.

 

A fost Director al Teatrului Naţional Bucureşti, functie pe care a ocupat-o intre 1969 – 1990. A jucat zeci de roluri in teatru si film, obtinand numeroase premii si distiinctii.

 

De-a lungul vietii a publicat cartile: „Note de insomniac' (2001),  „Luni, Marţi, Miercuri…' (1978) si „Pretexte şi subtexte' (1968).

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter