Actorul Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani singur pe patul de spital: „Pur și simplu nu poate vorbi”

Publicat pe

Actorul Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani pe data de 4 iunie, însă aceasta nu a fost o zi specială pentru el sau pentru familie, întrucât s-a aflat tot singur, pe patul de spital, la fel ca în orice altă zi. Suferă de Parkinson, iar soția sa, Valeria, îl îngrijește de când s-a retras de pe scena teatrului.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Actorul Valentin Uritescu s-a retras de pe scena teatrului din cauza bolii de care suferă. Bolnav de Parkinson, actorul declara, pentru Click! de ziua sa, anul trecut: 'Să ne vedem la următoarea aniversare de 80 de ani sănătoşi!'. Din păcate, Valentin Uritescu și-a sărbătorit aniversarea pe patul de spital, iar soția sa a dezvăluit totul despre starea sa de sănătate.

Citește și: Cum se simte Valentin Uritescu, după o luptă de 57 de ani cu o maladie gravă: „De multe ori nu poate vorbi!”

Citește și: Valentin Uritescu trăiește o dramă: nu mai poate merge. Cu ce probleme de sănătate se confruntă actorul de 78 de ani

Citește și: Cum se înțeleg Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol, la doi ani de la divorț: „El mă cunoaște cel mai bine'

Citește și: Tora Vasilescu s-a retras la Buftea de zece ani. Imagini din casa artistei

Astfel, potrivit Valeriei, Valentin Uritescu este lucid, cu toate că are zile în care nu poate vorbi. Deși boala sa se află într-un stadiu destul de avansat, îi recunoaște pe cei din jur, iar cel mai îngrijorător aspect este că medicii nu pot anticipa evoluția bolii.

Actorul Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani singur pe patul de spital: „Pur și simplu nu poate vorbi'Actorul Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani singur pe patul de spital: „Pur și simplu nu poate vorbi'

Valeria Uritescu: „Alternează zilele bune cu cele proaste'

E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă.', a povestit Valeria Uritescu, pentru Impact.ro.

Mai mult decât atât, actorul suferă de această boală de mai bine de 50 de ani și încă de acum doi ani problemele au început să apară. De la a se deplasa mai greu până la incapacitatea de a vorbi sau de a face alte acțiuni simple a mai fost un singur pas.

„Nu se simte prea bine. Îi este imposibil să se deplaseze ca altădată, ca acum câţiva ani la Premiile Gopo, când şi-a ridicat premiul (n.r. anul 2017). Acum nu mai poate să meargă.', declara soția lui Valentin Uritescu în anul 2019, pentru Click!.

Valentin Uritescu a vrut să se sinucidă, când a aflat că are Parkinson: „Am îngenuncheat și am plâns'

De altfel, vestea că suferă de Parkinson l-a adus pe celebrul actor în pragul sinuciderii. Gândurile negre au început în urmă cu mai bine de 50 de ani, când medicii i-au descoperit afecțiunea. De atunci, starea sa a fost una bună, în ciuda faptului că a fost supus mai multor seturi de analize. Aniversarea sa de 80 de ani a fost o surpriză plăcută pentru medici, dar și pentru Valentin Uritescu.

Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!', a explicat actorul Valentin Uritescu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter