Actriţe celebre de film care fac acum furori în televiziune

Publicat pe

După ce şi-au construit o carieră în cinematografie, câteva actriţe de la Hollywood au luat decizia să joace în seriale de televiziune. Privită de mulţi cu neîncredere, această reorientare spre televiziune avea să fie una dintre cele mai înţelepte hotărâri pe care au luat-o actriţe precum Robin Wright, Jessica Lange sau Claire Danes.

 

Robin Wright

Nu a fost niciodată o mare actriţă de cinema, în timp ce fostul ei soţ, Sean Penn îşi construia o carieră strălucită la Hollywood. Robin avea sa-şi ia revanşa cu rolul lui Claire Underwood din serialul „House of Cards'. Pentru performanţa ei a primit două nominalizări la Premiile Emmy, două la Globurile de Aur, câştigând unul, şi o nominalizare la Screen Actors Guild Award.

 

Halle Berry

Câştigătoare de Oscar, Halle este una dintre cele mai apreciate actriţe de la Hollywood. A avut însă şi derapaje în carieră, precum rolul din Catwoman pentru care a fost „taxată' cu o Zmeură de Aur. În 2013 a simţit nevoia să facă o schimbare şi a acceptat rolul care i s-a oferit în serialul Extant', produs de Steven Spilberg. „Există o singură Halle Berry și suntem încredibil de onorați că a ales serialul Extant pentru a-și dezvolta ilustra carieră', a spus Spielberg. „Sunt tot timpul în căutare de roluri deosebite. Pentru patru luni dintr-un an voi trăi și juca această femeie incredibil de inteligentă și vulnerabilă, iar pentru restul anului voi căuta tot astfel de roluri care să mă miște atât de tare precum o face acesta', a declarat Berry care a primit cronici pozitive pentru rolul astronautului care se întoarce acasă după o misiune în spaţiu şi încearcă să se adpateze la viaţa de familie.

 

Claire Danes

După ce şi-a început cariera în televiziune cu My So-Called Life', Danes s-a orientat spre cinematografie. A jucat în Little Women,' Home for the Holidays' and Romeo + Juliet', fiind numită Meryl Streep a generaţiei sale. Şi-a înrerupt cariera pentru a merge la Yale, iar revenirea în cinemtografie nu a fost deloc uşoară. În 2011 accepta rolul lui Carrie Matheson în serialul „Homeland”, o partitură care i se potriveşte perfect. I-a fost recunoscut meritul, primind două Globuri de Aur şi două trofee Primetime Emmy Awards.

 

Rachel McAdams

În anii 2000, Rachel McAdams juca în fim după film şi părea să aibă în faţă o carieră strălucită. După o pauză, a revenit în Cetatea Filmului, dar lucrurile nu au mai mers atât de bine pentru ea apărând în câteva comedii romantice şi drame fără prea mult succes la public. A avut inspiraţia să shimbe registrul şi să accepte un rol în serialul de televiziune True Detective', care avea să le aducă lui Matthew McConaughey şi lui Woody Harrelson numeroase Premiul Emmy, dar şi alte nominalizări. Astfel, acceptarea unui rol în televiziune a fost una dintre cele mai înţelepte decizii ale lui Rachel.

Vezi care sunt cele mai tari filme seriale!

 

Viola Davis

Cariera sa a însemnat la inceput roluri mici în filme precum Traffic,' Solaris,' Knight and Day', Enders Game' sau Doubt'. În 2014 a acceptat un rol în serialul How to Get Away with Murder.' Sub înfățișarea unei drame legale, povestea serialului se derulează într-un ritm rapid, prezentând intrigi și răsturnări de situație care reuşesc să țină telespectatorii cu sufletul la gură la fiecare episod. Serialul este produs de celebra Shonda Rhimes al carei nume este legat de alte două producţii de succes: Scandal şi Anatomia lui Grey. Viola a fost nominalizată pentru rolul din acest serial la Globurile de Aur şi a câştigat un premiu la Screen Actors Guild Award.

 

Kathy Bates

Numele ei apare pe afişul unor filme celebre ale anilor 90, precum: Misery,' Fried Green Tomatoes,' Dolores Claiborne,' The Waterboy' sau Primary Color”s. Are 3 nominalizări la Oscar, câştigând celebra statueta pentru rolul din „Misery'. În 2013 se alatură castingului serialului American Horror Story', aflat la al 3-lea sezon şi va continua să apară şi în sezonul 4 după ce serialul a strâns numeroşi fani. Kathy a obţinut cu acest rol un Premiu Emmy şi o nominalizare la Globurile de Aur, iar lista premiilor este deschisă pentru ea.

 

Jessica Lange

Cu apariţii memorabile în filme ca „King Kong,' Tootsie,' Cape Fear' Losing Isaiah', Jessica Lange este una dintre cele mai cunoscute si versatile actriţe ale generaţiei sale. Are 6 nominaizări la Oscar, 2 trofee câştigate, iar în 2011 nu a avut nicio problemă să accepte un rol în controversatul serial al momentului American Horror Story'.

 

Foto: Hepta

 

Actriţe celebre de film care fac acum furori în televiziuneActriţe celebre de film care fac acum furori în televiziune
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter