Alexandru Arșinel a fost înmormântat cu onoruri militare astăzi, la cimitirul Bellu. Ultimele aplauze, după o carieră de 60 de ani

Publicat pe

Alexandru Arșinel este înmormântat astăzi, 2 octombrie 2022, la Cimitirul Bellu. Actorul va fi condus pe ultimul drum de toți cei care i-au fost apropiați sau admiratorii care regretă dispariția lui. Slujba de înmormântare începe la ora 12:00, iar cei doi fii ai lui îi vor respecta cu sfințenie dorințele, așa că actorul va fi îmbrăcat cu costumul, pălăria și butonii favoriți. Arșinel avea din timp pregătit locul de veci pentru că nu și-a dorit să își împovăreze și mai mult copiii după moartea lui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

UPDATA 13.40 Slujba de înmormântare a ajuns la final. Maestrul Alexandru Arşinel îşi va dormi somnul de veci pe Aleea Mateiu Caragiale din cimitirul Bellu.

Printre cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu s-a numărat și Aurelian Temișan.

UPDATE 13.20. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Arșinel a fost depus la locul de veci pe care actorul și l-a pregătit încă din timpul vieții. Pe cruce e scris numele lui Alexandru Arșinel, alături de anul nașterii și anul morții 1939 – 2022, dar și numele soției, Arșinel Maria, care a apărut în scaunul cu rotile la Cimitirul Bellu.

UPDATE 12.50. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Arșinel a fost scos din biserică, în aplauzele oamenilor care l-au iubit. Cortegiul se îndreaptă acum către locul de veci al actorului.

UPDATE 12.40. Peste 300 de persoane au venit la Cimitirul Bellu, la înmormântarea lui Alexandru Arșinel, pentru a-l conduce pe regretatul actor pe ultimul drum. Slujba de înmormântare se apropie de final. Și Gheorghe Turda participă la înmormântarea lui Alexandru Arșinel.

UPDATE ora 12.00. Soția maestrului a ajuns la cimitir. Este imobilizată în scaun cu rotile și însoțită de cei doi fii ai maestrului. Peste 200 de persoane, apropiați și fani ai regretatului artist, au venit la cimitir, ca să îl conducă pe ultimul drum.

UPDATE ora 11.30. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Arșinel a părăsit foaierul Teatrului Constantin Tănase din București, în aplauzele celor prezenți

Actorul își cumpărase deja în urmă cu ceva ani locul de veci, în cimitirul Bellu din Capitală. A lăsat toate instrucțiunile pentru înmormântare, iar cei doi fii le respectă astăzi întocmai. Arșinel și-a pregătit mormântul din vreme și nu va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor, ci pe Aleea Mateiu Caragiale.

Familia i-a respectat ultima dorință a actorului, fiind înmormântat în hainele lui preferate: costumul, pălăria și butonii, după cum reletează Fanatik.ro.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate în așa fel încât să nu las multe probleme după mine', declara în trecut marele actor.

Alexandru Arșinel a fost înmormântat cu onoruri militare astăzi, la cimitirul Bellu. Ultimele aplauze, după o carieră de 60 de aniAlexandru Arșinel a fost înmormântat cu onoruri militare astăzi, la cimitirul Bellu. Ultimele aplauze, după o carieră de 60 de ani

Alexandru Arșinel este înmormântat la cimitirul Bellu

Joi, 29 septembrie, marele actor s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani. Astăzi, duminică, 2 octombrie 2022, Alexandru Arșinel va fi condus pe ultimul drum la cimitirul Bellu, după ce priveghiul a avut loc la Teatrul Constantin Tănase din București, pe care l-a condus timp de mulți ani din funcția de director.

„Tata va ajunge astăzi (n.r.: 30 septembrie 2022) la ora 14 la teatru, la Tănase. Va sta până mâine la prânz. Mâine va fi depus la Capela Bellu, iar înmormântarea va avea loc duminică, la ora 12, la Cimitirul Bellu’, a susținut fiul acestuia, zilele trecute.

Citește și: Vasile Muraru, discurs emoționant la priveghiul lui Alexandru Arșinel: „E acum sus în cer, alături de doamna Stela Popescu, și de alții, și-i bucura pe îngeri”

Citește și: Gheorghe Turda dezvăluie câți bani câștiga Alexandru Arșinel în turneele din America: „Puteai să te întorci în România și cu mii de dolari”

Citește și: Cum a ajuns Alexandru Arșinel să fie actor. Tatăl său și-a dorit să aibă o altă profesie

Citește și: Mesajul Danei Budeanu, după moartea lui Alexandru Arșinel: „Ne-ați luminat și bucurat o viață!”

Actorul și-a cumpărat locul de veci din 2014

În anul 2014, Alexandru Arșinel și-a cumpărat un loc de veci la Cimitirul Bellu. Aici va fi înmormântată și soția lui, Marilena Arșinel, atunci când se va stinge din viață.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate, în așa fel încât să nu las multe probleme după mine.

Eram la Noaptea Muzeelor și Bellu e considerat muzeu. Și am primit de la Primărie un telefon să merg cu câțiva colegi, după spectacol, să aprindem câteva lumânări la mormintele marilor actori, că ne așteptau cei de la Bellu.

Ne-am dus, ne-au primit imediat, am aprins lumânări. Și eram cu niște colegi de la Teatrul Tănase: ‘Hai să vă arăt un mormânt de-al unui coleg de-al nostru. Și mergeam așa și am ajuns la vreo 10 metri de locul unde este mormântul meu’, a povestit actorul înainte de moarte pentru evelinepauna.ro.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter