Andreea Bălan – Adio, inimă albastră!

Publicat pe

Acest interviu nu este despre Andreea Bălan, cea care zâmbește pe scenă, ci despre Andreea cea care mai și plânge uneori și se reobișnuiește cu statutul de „single', după două relații care nu au mers, dar i-au deschis ochii.

 

Echipată pentru vară într-o rochie albă scurtă, cu părul albastru lăsat pe spate în valuri, Andreea alege din meniu un cheesecake fără să ezite și-mi povestește despre cele trei săptămâni în L.A., unde și-a petrecut ziua de naștere și a realizat această ședință foto, plus trei videocli­puri. „Albastru, părul meu e albastru, mă corectase la telefon cu o zi înainte, când am adus în discuție nuanța ei „ver­de, cu care a făcut senzație în Ame­rica. „Zilnic mă opreau să-mi facă complimente cel puțin 10-12 persoane. Copiii mă vedeau și strigau la mame­le lor «mamă, mamă, uite, o sirenă!» M-am simțit foarte bine. Într-adevăr, pare a fi în formă, chiar dacă în ultimul an și ceva a învățat atât ce înseamnă să fii înșelată după o relație de 8 ani, precum și imposibilitatea unei relații la distanță.

 

Se spune că femeile își schimbă culoarea părului după o despărțire. Recent ai încheiat relația cu iubitul american, acesta a fost motivul și la tine?

Eu nu am amestecat niciodată lucrurile. S-a întâmplat să trec prin perioade foarte grele în plan personal, când acasă plân­geam încontinuu, dar pe sticlă nu se vedea niciodată acest lucru. Sunt o actriță foarte bună, știu să maschez suferința. Anul tre­cut a trebuit să prezint o emisiune imediat după ce aflasem de tot amantlâcul, care dura de un an și jumătate. Oricum, nu se compară despărțirea de acum cu cea de Keo, nu se compară o relație de un an cu una de opt. Despărțirea de american a fost o decizie foarte logică și practică, nu aveam niciun viitor cu el. Am încercat, a fost frumos, am vizitat împreună șapte țări, am mers în America de multe ori, a venit și el aici câteva luni, dar ne-am dat seama că nu avem niciun viitor. Eu am luat decizia.

 

„Îmi doream un COPIL, dar nu-i problemă, l-am bifat pe bilețelul cu DORINȚE și o să se întâmple.

 

Ești mai geloasă acum în relații, după experiența avută cu Keo?

Nu, schimbarea nu e în a fi geloasă, ci din contră, în a mă iubi mai mult pe mine. În ultimul an am citit foarte multe cărți de autocunoaștere și am realizat că în fosta relație, poate, îl puneam pe el pe primul plan. Poate nu eram atentă la nevoile mele, uneori poate nici la ale lui. E clar că într-o relație care nu merge greșesc ambii parteneri. În cazul de față, evident, el a greșit mai mult, dar și eu am făcut greșeli din care am învățat ceva. Faptul că am fost înșelată în relația anterioară nu mă face ca astăzi, într-o nouă relație, să fiu posesivă sau geloasă. Din contră, da-i unui om toată libertatea din lume și va rămâne cu tine.

 

Dar tu ce vrei, de fapt, de la un bărbat?

Să fiu iubită, am nevoie de foarte multă înțelegere și susținere. Viața pe care o duc eu nu e ușoară. În primul rând, mă dedic sută la sută carierei mele, am sacrificat pentru asta tot ce se putea sacrifica: co­pilărie, adolescență, viață personală. Un bărbat trebuie să înțeleagă că pe primul plan va fi mereu munca, fiindcă eu așa am crescut, nu că e rea-voință. Trebuie să fie suficient de înțelept și de calm în­cât să înțeleagă zbuciumul meu interior. Eu sunt o fire foarte agitată, deci el trebuie să fie foarte calm.

 

Dar cum face un bărbat să te cu­noască, să se apropie de tine dacă ești mereu pe drumuri?

Paradoxal, deși noi, vedetele, suntem în vizorul lumii și publicul are impresia că noi avem totul la picioare, e mult mai greu să cucerești o persoană care apare la TV decât o fată normală de pe stradă. Si­gur că bărbații care vor să aibă o relație cu mine ar trebui să fie din cercul apropiat. E destul de greu pentru un bărbat normal, care are un job cu program de la 8 la 5, să ajungă să mă cunoască.

 

Cum e să fii „single, după atâția ani de viață de cuplu?

După despărțirea de Keo au existat trei luni de zile în care am fost singură, până să îl întâlnesc pe american. Nu am stat să mă lamentez, am și avut norocul să întâlnesc imediat pe cineva. L-am cu­noscut într-o vacanță și m-am bucurat că alături de el am avut ocazia să călătoresc foarte mult, opt ani de zile tânjisem după vacanțe. Am mers unde am vrut eu, am vizitat Thailanda și China, iar asta m-a schimbat foarte mult, fiecare vacanță te schimbă, te ajută să te regăsești. Fiind de mică în lumina reflectoarelor, nu am știut cum e să fii un om normal, să mergi pe stradă fără să fii recunoscut, să stai la o terasă și să nu se holbeze toată lumea la tine. În aceste vacanțe am avut ocazia să fiu o fată normală, am reușit astfel să mă cunosc pe mine.

 

„Faptul că am fost ÎNȘELATĂ în relația anterioară nu mă face ca astăzi să fiu posesivă sau GELOASĂ.

 

Adică tu până la 30 de ani nu ajun­sesei să te cunoști?

O cunoșteam pe Andreea Bălan foarte bine, atât. În aceste vacanțe am reușit să-mi cunosc copilul interior, să mă cu­nosc pe mine ca femeie, pe Andreea. De Andreea Bălan știu bine ce vrea, vrea carieră, e o business woman extraordinar de bună, dar Andreea ce vrea? Puțini oameni știu răspunsul corect la întreba­rea asta. Majoritatea spun că vor casă, mașină, dar eu am învățat în ultimul an că vreau să fiu fericită. Nu vreau o viață perfectă, ci fericită. Înainte aveam im­presia că dacă mai scot o piesă, dacă mai cumpăr ceva, dacă mă mărit, voi fi fericită. Dar fericirea vine din interior.

 

Asta ai descoperit-o în cărți sau a fost nevoie și de psiholog?

Când ești pusă în fața unei situații grele, cum am fost eu, atunci începi să porți discuții cu tine însăți. Cauți răspunsuri, citești, faci și terapie, discuți cu prietenii tăi. Eu am avut și norocul să am prieteni foarte buni. În perioada aceea, oameni cu care, poate, eram foarte rece și indife­rentă au venit să mă susțină. Foarte mult m-a susținut echipa, cele două dansatoa­re, tour managerul, impresarul, șoferul. Oamenii cu care lucrez mi-au devenit prieteni, nu am avut timp să dezvolt alte relații de prietenie.

 

Dar familia?

Bineînțeles că părintii mei au fost alături de mine.

 

În ce relații mai ești cu tatăl tău? S-a tot vorbit de tensiunile dintre voi.

Dar tot timpul am fost în relații bune cu el. Într-adevăr, la 18 ani, când am plecat de acasă, el s-a supărat că am luat această decizie, eu eram supărată pe el din cauza a ceea ce se întâmplase cu trupa Andre. Dar aceste tensiuni au durat un an, doi, după aceea am reluat legătura. E tatăl meu și toată viața va fi, indiferent de ce se întâmplă și ce ne mai apucă pe unul sau pe celălalt.

 

Deci de la el ai moștenit firea vulcanică?

Cu el semăn în această privință, dar de la mama am moștenit stabilitatea emoțională și faptul că sunt cu picioarele pe pământ. Echilibrul îl am, deci, de la mama și agitația de la tata. La un mo­ment dat consideram că această agitație, această nebunie a mea e un defect, dar asta m-a ajutat să răzbat în carieră. Mă dai afară pe ușă, eu îți intru pe geam. Am o îndârjire și o ambiție dusă la extrem, dacă îmi pun ceva în minte reușesc, sunt foarte fâșneață. Cred că aceste calități le are copilul meu interior, pe care nu l-am băgat în seamă. Înainte renegam copilul din mine, renegam faptul că îmi doresc vacanțe, lucruri personale, pur și simplu conta ce își dorește Andreea Balan.

 

Timp de opt ani ți-ai refuzat vacanțe pentru a putea construi o casă alături de Keo. Acum, că nu mai e valabil acel plan, ce faci cu banii?

Acum îi cheltuiesc pe vacanțe. Am ajuns oricum la o anumită stabilitate financiară, am tot ce îmi doresc, normal că nu mai am de ce să investesc în lucruri materiale. Mi-am dat seama că banii se cheltuiesc pe experiențe, nu pe obiecte. Problema e că la mine, crescând în lumina reflectoare­lor, s-a produs o ruptură emoțională între copilul de 12 ani și adultul care a apărut peste noapte. Am construit în ultimul an un liant între copilul acela și adultul foarte focusat pe businessul pe care îl are.

 

Ce ai fi preferat să nu fie nevoie să înveți până la 31 de ani?

Acum, la un an după despărțirea de Keo, pot spune că sunt foarte fericită cu ceea ce s-a întâmplat, eu am învățat foarte multe din acea experiență. Dacă eram și azi în acea relație, nu m-aș fi descope-rit pe mine, frustrările mele s-ar fi adân­cit, prin urmare nu aș fi știut nici acum cine sunt eu cu adevărat. Azi, la distanță de un an, pot spune că am iertat, că am trecut peste și că am acceptat ceea ce s-a întâmplat. Uneori în viață e nevo­ie să ți se întâmple lucruri urâte ca să înveți niște lecții.

 

Deci într-un fel au fost opt ani de minciună?

Nu, nu. În acești opt ani eu am putut să o descopăr pe Andreea Bălan. Am avut susținere din partea lui Keo în ca­rieră, într-adevăr, dar nu m-am dez-voltat ca femeie. Dorințele mele din in­terior nu erau satisfăcute. În schimb, dorințele Andreei Bălan erau satisfăcute din toate părțile, inclusiv din partea lui, am putut construi cariera pe care o am azi și datorită relației. Dar femeia din mine a fost pusă pe locul doi.

 

Ai fost până acum în ipostaza de a întreține un bărbat?

Prefer să fiu un gentleman și să nu spun. Zic că sunt un gentleman pentru că în situația în care o femeie întreține un băr­bat înseamnă că ea e bărbatul în casă. Dar dau oricât pentru a fi fericită, în sen­sul că pot plăti eu vacanțele, atâta timp cât sunt fericită.

 

Prin urmare nu te deranjează să fii tu „bărbatul în casă?

Dar dacă plătesc eu vacanța pentru amândoi, nu o fac pentru el, că asta nu înțelege lumea, o fac pentru mine. Dacă vreau să merg într-o vacanță scumpă, iar bărbatul de lângă mine nu își permite, ce fac, mă duc singură? Sau îmi caut unul bogat? Cel bogat poate vrea să meargă în altă țară decât vreau eu, ce mă fac atunci? Nu, iau bărbatul pe care îl am în vacanța pe care o vreau eu. Dacă el mă face fericită, eu îl iau cu mine, pentru că vreau să fiu fericită cu el.

 

Profesional îți merge foarte bine, dar se spune că n-ai noroc în dra­goste…

Dar am avut mare noroc. Când ai o relație vreme de opt ani se numește că ai noroc. Altele până la vârsta mea au schimbat 30 de relații. Am fost doi ani în facultate cu un bărbat, am mai avut o relație de un an cu un bărbat extraordi­nar, cu care am călătorit în toată lumea și care mi-a împărtășit pasiunea. Și pe care am avut mare noroc să îl găsesc la scurt timp după ce am încheiat relația de lungă durată cu Keo. Într-adevăr, s-a scris des de mine prin ziare că am avut ghinion în dragoste. Dar a fost un noroc să am o relație de opt ani în ziua de azi, la ce tentații sunt și la ce nivel am fost și eu și el. Tot noroc a fost să-mi găsesc pe cineva la doar 2, 3 luni de la despărțire, după acel eșec, după acea mică depresie. Sunt convinsă că în urmă-toarea perioadă voi găsi pe cineva exact așa cum îmi doresc.

 

OANA POPOIAG Foto EDWARD ANINARU

 

Styling: THE FASHION JUMPER
Machiaj: LIZA LASH

 

Andreea Bălan – Adio, inimă albastră!Andreea Bălan – Adio, inimă albastră!

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter