Angela Similea și-a înregistrat numele la OSIM, la 75 de ani. Când a apărut ultima dată, pe scenă

Publicat pe

După o viață dedicată muzicii, Angela Similea a luat o decizie care-i va pune „averea artistică” la adăpost – și-a înregistrat numele la OSIM. Artista a devenit astfel marcă înregistrată, ceea ce înseamnă că nimeni nu-i va mai putea folosi numele fără acordul ei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

După ce, în ultimii ani, a ieșit aproape complet din lumina refletoarelor, Angela Similea a luat o decizie neașteptată – marea artistă și-a înregistrat numele la OSIM, devenind astfel 'marcă înregistrată'. Iar asta înseamnă că, de la momentul înregistrării, nimeni nu îi va mai putea folosi numele fără acordul ei.

Angela Similea și-a înregistrat numele la OSIM

Din 2011, de când a decedat soțul său, Victor Surdu, Angela Similea a avut de gestionat nu doar durerea, ci și probleme financiare majore, iar după acest moment dramatic, în urma căruia a vut mult de pierdut, artista a luat decizia, în urmă cu un an, de a-și asigura numele, cea mai importantă avere de care mai dispune, notează wowbiz.ro.

Drept urmare, Angela Similea și-a înregistrat numele la OSIM, devenind astfel marcă înregistrată pentru domeniile: educație, instruire, divertisment, activități culturale și sportive. Astfel, marea doamnă a muzicii ușoare românești s-a asigurat că nimeni nu se mai poate folosi de numele ei fără acordul său, punându-și astfel la adăpost munca de o viață.

Chiar dacă ultima oară și-a făcut apariția pe scenă, în urmă cu doi ani, alături de Marius Țeicu, muzica nemuritoare a marii artiste continuă să fie încă difuzată.

Din nefericire, viața din ultimii zece ani a artistei a fost una extrem de sinuoasă. După moartea soțului ei, aceasta nu mai deține nicio propietate și locuiește în vila unor prieteni, după ce a fost nevoită să vândă vila de 16 camere pe care Victor Surdu o construise pentru ea, în urma unor datorii imense.

Citește și: Florin Piersic a recunoscut că s-a iubit cu Angela Similea. O poveste de dragoste interzisă: „Am fost într-un amor nebun”

Citește și: Ce se întâmplă cu Angela Similea de când n-a mai apărut pe scenă: „Tragem de ea să revină în muzică'

Citește și: Ioana Ginghină se căsătorește cu iubitul ei, Cristi Pitulice: „Nu vrem o nuntă mare”

Citește și: Cum arată Alexia Eram fără machiaj.Fanii au rămas uimiți când au văzut-o așa

Citește și: Alexandra Stan a făcut publică noua relație, după divorț.Sărut pasional cu noul iubit

Artista a pierdut tot după moartea soțului ei

După ce și-a pierdut soțul în 2011, ca urmare a a unei lungi suferințe, artista a avut de gestionat nu doar durerea, ci și probleme financiare majore, survenite în urma faptului că, împreună cu Victor Surdu, achiziționase credite de peste 700.000 de euro.

Rămasă cu datorii, Angela Similea a fost executată silit de banca de unde luase credit, pierzând inclusiv apartamentul părinților săi din București, cu care girase. Pentru a amortiza datoriile și a scăpa de bănci, artista a încercat fără succes să vândă vila de 16 camere din Belciugatele, ridicată în 1999, unde locuise cu soțul său. Iată că, după ani de lupte, Angela Similea a primit zilele acestea o nouă lovitură. Se pare că artista a pierdut moștenirea de la fostul soț, în favoarea fratelui acestuia, Gabriel Surdu, căruia Tribunalul i-a dat într-un final, după doi ani de proces, câștig de cauză. Cei doi s-au luptat pentru un  teren de 6.500 de metri pătrați și o casă în satul Vişan, comuna Bârnova, în judeţul Iaşi, la care inițial Angela Similea nu a ridicat pretenții.

Patru căsnicii, un singur fiu

Angela Similea a fost căsătorită de patru ori și dacă primele două căsnicii au fost relativ fericite, cu un electrician, respectiv un chitarist care este și tatăl fiului ei, a treia a fost una de coșmar. Este vorba despre mariajul cu un afacerist olandez, care căzuse în patima alcoolului și o umilea constant. Ulterior, artista și-a găsit liniștea alături de politicianul și omul de afaceri Victor Surdu. Chiar dacă ultima ei căsnicie s-a încheiat cu moartea dramatică a omului de afaceri, în urma căruia au rămas probleme nerezolvate, artista nu este complet singură – fiul ei Sorin, stabilit în Statele Unite ale Americii, are o carieră de invidiat, iar mama sa este extrem de mândră de el.

„La absolvire, când s-a dus la interviu pentru angajare la City Bank, a fost acceptat să lucreze la City Corp, la firma mamă, acolo unde sunt capii. Iar salariul nu era de 20.000 de dolari, cum ar avea un absolvent, ci 35.000, plus zece la sută la sfârșitul anului. Imens.

Mi se pare imens. Dar, dar ce poate fi mai încântător pentru o mamă, decât să aibă un copil care să câştige prin forţele proprii un salariu mai mare decât al ei. Eu n-am avut în viața mea salariu… Dar oricum are foarte mult', spunea, în urmă cu ceva vreme, Angela Similea, notează click.ro.

Angela Similea este, de asemenea, și o bunică fericită, deoarece fiul ei este căsătorit și are, la rândul lui, doi copii: Grace și Jan Christian.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter