Cristina Cioran - Marilyn Monroe made in Romania

Publicat pe

Cristina Cioran – Marilyn Monroe made in Romania

Cristina Cioran – Marilyn Monroe made in Romania

Pentru cel mai recent film al sau, Margo', regizorul Ioan Carmazan cauta un chip emblematic, care sa aminteasca de Marilyn Monroe. Asa a devenit Cristina Cioran eroina principala.

Ioan Carmazan a remarcat-o pe Cristina Cioran intr-un film de scurtmetraj, realizat de fiul sau Deian. A chemat-o la casting si i-a dat rolul principal. Regizorul isi dorea sa descopere o blonda care sa poata innebuni lumea'. Poate tocmai de aceea, in filmul Margo' joaca si alte doua blonde: Paula Chirila si Gina Pistol. Dintre cele trei, Cristina si Paula au ramas bune prietene, iar la interviu au venit impreuna si s-au completat reciproc.Te-ai simtit flatata ca regizorul Ioan Carmazan te-a ales pe tine?

Cristina Cioran: Normal ca ma simt flatata. Marilyn Monroe este una dintre actritele mele preferate, dar nu ma asteptam la o astfel de caracterizare. In general, evit sa ma compar cu alte personalitati pentru ca diferentele sunt prea mari.Cristina, rolul tau este cel al unei tinere dintr-un sat sarac, obligata de tatal sau sa se prostitueze, dar care devine ulterior studenta la actorie. Nu sunt cam multe stereotipuri in constructia acestui personaj?

C.: Regizorul si scenaristul au ales aceste trasaturi ale personajului pentru ca sunt aproape de noi ca natie. Multe fete isi doresc sa fie studente la actorie sau sa faca televiziune. Altele se prostitueaza mai mult sau mai putin declarat, asa ca subiectul mi se pare de actualitate.Ti-a fost mai simplu sau mai dificil sa interpretezi rolul unei novice in ale actoriei?

C.: Initial, eu doar cochetez cu ideea de a deveni studenta la actorie pentru ca o copiez pe Ana, personajul interpretat de Paula Chirila.

Cristina Cioran – Marilyn Monroe made in Romania

Cristina Cioran – Marilyn Monroe made in Romania

Un actor isi face meseria, chiar daca trebuie sa impinga un pahar intr-o scena dintr-un spot publicitar. Daca nu o faci cu talent, inseamna ca nu esti actor.'

Paula, da-ne mai multe amanunte.

Paula Chirila: Eu sunt Ana, studenta la actorie, si o atrag pe Margo in cercul meu de colege de la camin. Si eu am o poveste destul de trista. Am avut o relatie complicata si am inceput sa-mi pun probleme cu privire la sexualitatea mea. In film ma simt atrasa de femei.


Relatiile intre parteneri de acelasi sex au devenit pretexte din ce in ce mai des folosite in filme. Ma gandesc la Brokeback Mountain' sau la Legaturi bolnavicioase'.

P.: Sunt lucruri reale, care se pot intampla. Doar povestea Scufita Rosie' sau filmul Harry Potter' nu s-au intamplat. In rest, toate s-au petrecut, chiar si relatii intre parteneri de acelasi sex.Cristina, ai jucat alaturi de Maia Morgenstern. Spune-mi trei lucruri care ti-au placut la ea.

C.: Seriozitatea, imaginatia foarte bogata si promptitudinea. Este o profesionista si recunosc ca m-a intimidat usor. Ea, doar ce lansase Patimile lui Hristos' si fusese acolo unde ne-am fi dorit cu totii: la Hollywood. Este o femeie foarte puternica si te domina. In fata ei esti mic si modest. Ea este Maia.Din distributie a facut parte si Gina Pistol. Ati fost trei blonde, cum v-ati inteles?

C.: Ne-am inteles foarte bine. M-am bucurat sa o am pe Paula langa mine pentru ca asa ne-am imprietenit, iar Gina a fost o surpriza. Vazand-o in reviste pentru adulti aveam o alta parere despre ea.

Cristina Cioran – Marilyn Monroe made in Romania

Cristina Cioran – Marilyn Monroe made in Romania

Ioan Carmazan a colaborat la acest film cu cei trei fii ai sai: Andrei, Deian si Zoran. Cu care dintre ei ai interactionat cel mai mult?

C.: Cu toti trei. Deian este licentiat in regie si el a lucrat in productie. Domnul Carmazan m-a remarcat intr-unul dintre filmele lui Deian de scurtmetraj. L-a intrebat cine sunt, m-a chemat la probe si mi-a dat rolul principal. Zoran a filmat, iar Andrei a jucat rolul iubitului meu de la tara.

P.: Andrei este de fapt avocat, dar a fost foarte potrivit pentru acest rol.

Are filmul romanesc viitor?

C.: Filmul romanesc a fost dintotdeauna foarte puternic. A fost o perioada mai slaba, dar a inceput din nou sa se faca film, pentru ca televiziunea a dat un impuls foarte mare.Daca accepti un rol intr-o reclama, intr-o telenovela sau intr-un sitcom de televiziune inseamna ca faci un compromis?

C.: Un actor isi face meseria, chiar daca trebuie sa impinga un pahar intr-o scena dintr-un spot publicitar. Daca nu o faci cu talent, inseamna ca nu esti actor.

P.: Sunt actori mari care joaca in telenovele. Nu este nimic degradant in a munci.Ce face un tanar actor roman, cand nu primeste roluri?

C.: Trebuie sa mearga la casting-uri sau la agentii de productie. Muritori de foame sunt doar cei care nu vor sa faca nimic.

De Ioana Capanu; Fotografii: Mediapro Distribution.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter