Dorotheea Petre: Invingatoare la Cannes

Publicat pe

Dorotheea Petre: Invingatoare la Cannes

Dorotheea Petre: Invingatoare la Cannes

Dorotheea Petre a obtinut la Cannes premiul de interpretare al sectiunii Un certain regard' pentru rolul principal din filmul Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii'. A fost un motiv suficient pentru ca VIVA! sa o invite la o sedinta foto si sa o prezinte cititorilor asa cum e ea: naturala, misterioasa dar originala si simpatica.

A venit la noi, la studioul foto si au inceput disputele: unii spuneau, mai mult sau mai putin discret ca seamana cu Wynona Ryder, altii insistau petru Halle Berry, iar cei mai multi erau de parere ca aduce cu Audrey Tautou. De fapt, Dorotheea seamana cu ea insasi.Cine esti tu, Dorotheea Petre? Prezinta-te in cinci adjective.

In oracolul din scoala generala scriam: alb, alb, rosu, albastru, verde.Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii' e un film despre copilarie. Povesteste-ne despre: filmari, colegii de platou, copilaria ta.

Copilaria mea a fost foarte fericita. Am crescut in Eforie Nord, iar cele mai pregnante amintiri sunt cele de pe strada, unde ma jucam cu cei trei frati ai mei mai mici si cu prietena mea cea mai buna, Leti, de dimineata pana seara. Cumva, filmul asta este despre copilaria mea. Sau a oricui. In pauzele dintre filmari am vorbit mult cu echipa, despre cum eram noi pe vremea lui Ceausescu, despre amintirile fiecaruia. O parte din noi apartine acelor vremuri. Am fost si asa! Povesteam ce mancam, cu ce ne imbracam, cum si ce aveam prin casa. Eu la revolutie aveam opt ani, dar am astazi impresii si amintiri foarte puternice de atunci. Imi aduc aminte de exemplu, ce bun era iaurtul ala cu capac de staniol, pentru care parintii mei stateau la coada, sau cum nu intelegeam de ce le placeau oamenilor crevetii expandati. Imi aduc aminte de jocul Bunul gospodar', de momentul in care am fost facuta pionier, pe bricul Mircea, sau ca tata avea 3000 de lei salariu. Imi aduc aminte de hainuta mea de mouton doré pe care am purtat-o pana s-a ros. Dar cel mai tare imi amintesc ca la revolutie eu, fratii mei si parintii stateam in pat speriati si agitati. Ma gandeam ca o sa ajung ca bunicul meu care imi povestea cum era el copil in timpul razboiului. Ca o sa ajung sa povestesc si eu despre asta.Ai numele personajului principal din povestea Vrajitorul din Oz'. Ce personaj preferi din aceasta poveste si de ce?

Cel mai simpatic era leul care nu avea curaj…

Dorotheea Petre: Invingatoare la Cannes

Dorotheea Petre: Invingatoare la Cannes

Cumva, filmul asta este despre copilaria mea. Sau a oricui', spune Dorotheea despre filmul regizorului Catalin Mitulescu intitulat Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii'.

Daca ai sti cand e sfarsitul lumii pe cine ai alege sa ai alaturi si de ce?

Bineinteles ca as vrea sa ii am alaturi pe toti pe care ii iubesc.Ce idoli ai? Ce modele? Ce antipatii?

Singurele mele modele sunt parintii mei. Nu am idoli, nu am prea multe antipatii.Ce te-a impresionat cel mai mult la Cannes?

Momentul in care mi s-a decernat premiul.Femeile devin actrite din cauza a ceva care nu le place la ele insele. Si ajung sa pretinda ca sunt alte persoane', spunea Bette Davis. Comenteaza, te rog, aceasta idee.

La fel de bine, femeile pot sa devina actrite pentru ca le place totul la ele. Sunt actrita pentru ca imi plac oamenii, indiferent de cine sunt si in ce cred. Cand eram mica bunicul imi spunea ca atunci cand prietenii lui ma intreaba ce vreau sa ma fac cand o sa fiu mare, sa raspund: dresoare la circ. Pe urma cand am mai crescut spunea ca vrea sa ma faca artista'. Mai tarziu, am decis sa ma fac actrita. Asta era prin clasa a sasea. Cred ca actoria e un fel de a iubi. Nu imi aduc aminte de vreo zi in care sa nu fi fost indragostita de ceva sau de cineva.

De Iuliana Alexa; Fotografii: Sebastian Enache; Stilist: Miruna Micsan; Machiaj: Miki Puran; Coafura: Nicoleta Oprea
(Laurente Tourette Haute Coifure); Vestimentatie: Diesel
.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter