Emily Blunt: Scorpia imblanzita

Publicat pe

Emily Blunt: Scorpia imblanzita

Emily Blunt: Scorpia imblanzita

Emily, asistenta cea rea a Mirandei din „Diavolul se imbraca de la Prada, a fost mai apreciata in afara filmului de catre „diavolita. Meryl Steep s-a aratat de-a dreptul incantata de prestatia actoriceasca a lui Emily Blunt.

Emily Blunt

In timp ce unii dintre noi se chinuie din rasputeri sa fie buni si generosi, altii primesc distinctii si onoruri pentru comportamentul lor mai mult sau mai putin ortodox. Veti spune probabil ca s-a dus cu dreptatea pe lumea asta si ca toate s-au intors cu susu-n jos. Ei bine, daca tot am inceput sa va spunem despre aceste lucruri, macar sa va lamurim pana la capat. Miss Emily Blunt, noua revelatie a Hollywood-ului, a atras atentia asupra prestatiei sale din ultimele productii in care a aparut. Astfel ca, sus-numita domnisoara s-a inscris pe linia rolurilor negative, pe care, in ciuda prezentei sale aparent angelice, le-a luat foarte in serios, de ni s-a facut frica de ea. Glumim desigur, ideea e ca Emily s-a descurcat de minune. Si nici ca se putea altfel, intrucat a inceput sa studieze actoria inca de la varste fragede. Nascuta intr-o familie de intelectuali, mama, profesoara, iar tatal, avocat, Emily a fost dintotdeauna un copil studios, care a luat scoala foarte in serios. Acum pare sa regrete cumva aceasta obedienta consecventa si nedeviata din tineretile ei. „Mi-ar fi placut sa fiu mai interesanta si sa spun ca am fost o rebela pe vremea cand eram la scoala, dar din pacate nu am fost asa.

Cum a fost, cum n-a fost, cert e ca acum lucrurile s-au schimbat, iar Emily nu se mai poate plange de platitudine. In 2001, a debutat la teatrul Haymarket din Londra cu piesa „The Royal Family, spectacol regizat de Sir Peter Hall, unde a interpretat-o pe Gwen Cavendish. Acest rol i-a adus „Evening Standard Award pentru cel mai bun debut, plus o supradoza de self-confidence, pe care a valorificat-o anul imediat urmator, cand a jucat in piesa „Romeo si Julieta la prestigiosul Chichester Festival.

Emily Blunt: Scorpia imblanzita

Emily Blunt: Scorpia imblanzita

Cariera lui Blunt a luat proportiile unei gogosi infuriate dupa ce a interpretat rolul Isoldei in serialul tv „Boudica (2003) despre viata reginei razboinice din Britania care s-a luptat cu romanii. Acesta a fost ultimul rol pozitiv, cel putin pentru anii imediat urmatori. Seria filmelor in care Emily avea sa primeasca numai roluri negative s-a deschis in 2004, cu „My Summer of Love, unde a interpretat-o pe Tamsin, o tanara frumoasa, dar vicleana si cinica. Dupa ce a vazut acest film, Susan Sarandon a cerut ca Emily sa fie chemata sa dea o proba pentru rolul Marei din „Irresistible, film care urma sa fie turnat in 2006. Daca regula generala e ca trebuie sa iti iasa ochii din cap de efort inainte de a obtine ceva, in acest caz chiar putem spune ca s-a dus pe apa sambetei dreptatea pe lumea asta. Incredibil, dar adevarat, Blunt a primit acest rol cu o usurinta care sfideaza legile firii si a ajuns colega cu Sarandon si Sam Neill pe platourile de filmare din Australia. Mara a fost cel de-al doilea personaj negativ din cariera lui Blunt, al carei psihic era mai mobil decat valurile Dunarii. Insa filmul care a pus-o forever pe lista actorilor din categoria „asa da, a fost „Diavolul se imbraca de la Prada, unde a interpretat-o pe Emily, scorpia de asistenta a Mirandei. Meryl Streep si-a laudat „subalterna, despre care a afirmat ca este „cea mai buna actrita tanara cu care a jucat vreodata. Aceste cuvinte sunt echivalentul unei diplome academice, daca stam sa ne gandim ca vin din partea uneia dintre cele mai apreciate actrite pe care le-a vazut Hollywood-ul vreodata.

Emily Blunt: Scorpia imblanzita

Emily Blunt: Scorpia imblanzita

Emily Blunt, Meryl Streep

A devenit o moda ca vedetele sa fie „multilateral dezvoltate si deci sa nu activeze doar intr-un singur domeniu. Astfel ca si Emily Blunt, tanara si luata de valul celor mai trendy tendinte hollywoodiene, a incearcat sa isi descopere alte si alte talente, insa pana acum a mai gasit doar unul singur: violoncelul. Petrece destul de mult timp cantand, iar cand vrea sa ia o pauza, incaleca voiniceste pe calul fermecat si porneste la galop. Lasand gluma la o parte, despre Emily putem spune cu certitudine ca are o adevarata pasiune pentru calarie si pentru cai. Aroganta, cinica si posesiva in filme, in viata sa de zi cu zi, descoperim o fire calma si echilibrata. Atat de echilibrata incat, pentru a nu-si lasa viata personala pe plan secund, a apelat la „ajutorul cantaretului de jazz, Michael Bubble, cu care locuieste intr-o „viluta din Vancouver. Cei doi reusesc sa aiba o relatie frumoasa, linistita, departe de scandalurile atat de aducatoare de faima si publicitate. Atat de bine s-a integrat trubadurul in viata lui Emily, incat prietenii ei au devenit si prietenii lui. Cu Meryl Streep chiar se intelege foarte bine, atat de bine incat i-a compus un cantecel, „I Got the World on a String, asta ca sa-i arate el cat de mult o stimeaza. Iar daca va macina curiozitatea sa stiti cam cum suna, atunci va spunem ca il veti auzi in urmatorul film al lui Meryl Streep, „Evening, dar si pe urmatorul album al lui Michael, care a aparut in mai.

Text: Claudia Cosma; Fotografii: http://www.cinemagia.ro.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter