Face to face: Ben Affleck vs. Christian Bale

Publicat pe

Când s-a aflat că Ben Affleck a fost ales pentru rolul lui Bruce Wayne în „Batman vs. Superman, fanii au iniţiat o petiţie pe site-ul Change.org, prin care le cereau producătorilor să renunţe la Affleck. Motivul: nu se putea ridica la înălţimea lui Christian Bale.

affleck vs bale

Asemănări


 

AU ACTORI ÎN FAMILIE: Fratele mai mic al lui Ben, Casey Affleck (38), este şi el actor şi a jucat alături de regi­zorul „Argo în mai multe filme. Dacă în familia Affleck, Ben a fost cel care şi-a ajutat fratele în carieră, în familia Bale s-a întâmplat invers. Christian s-a îndrăgostit de actorie datorită surorii sale, Louise Bale, alături de care a şi jucat în „Newsies (1992).

affleck

NU AU URMAT O ŞCOALĂ DE AC­TORIE: Sunt doi dintre cei mai bine cotaţi actori ai ultimilor ani şi, pentru a ajunge aici, nu a fost nevoie de nicio oră de studiu de specialitate. Christian Bale şi-a dorit foarte mult să intre la o şcoală de actorie, a şi dat examen la Royal Academy of Dramatic Art din Londra şi a fost acceptat, dar nu s-a mai înscris, continuând în schimb să muncească în domeniu. Chiar şi astăzi, Bale regretă decizia luată în tinereţe. Ben Affleck, în schimb, a făcut doar un semestru la Facultatea de Afaceri.

PĂRINŢII AU DIVORŢAT: Familia Affleck s-a destrămat în 1984, când Ben avea 12 ani. Mama sa a fost profe­soară, iar tatăl său, Tim, a lucrat ca asistent social, consilier pe probleme de droguri şi îngrijitor la o universitate importantă. În copilărie, din cauza profesiei părinţilor săi, Christian Bale a locuit în mai multe locuri. Tatăl a fost pilot pe avioane comerciale, iar mama dansatoare la circ şi activistă pe pro­blemele feminismului. Părinţii lui Bale au divorţat în 1991, iar Bale s-a mutat în Los Angeles cu tatăl lui.

 

Deosebiri

PERSONAJELE JUCATE: Christian Bale este recunoscut pentru faptul că se dedică în totalitate rolului pe care îl joacă, ba chiar preia accentul persona­jului său în interviurile de promovare ale filmelor. Pentru rolul din „The Machinist, britanicul a slăbit 27 de ki­lograme, iar pentru „Batman Begins s-a îngrăşat cu 36 de kilograme. În general, Christian joacă personaje obsesive, detaşate şi singuratice. Ben Affleck nu are o metodologie atât de bine pusă la punct pentru a intra în rol şi interpretează cel mai adesea perso­naje arogante şi necruţătoare.

PASIUNI: Pokerul este marea pasiune a protagonistului din „Argo, care şi participă regulat la campionate şi eve­nimente locale de poker. După ce s-a antrenat cu jucători de poker profe-sionişti, Affleck a participat în 2004 la Campionatul de Poker din California, unde a câştigat peste 350.000 de dolari şi s-a calificat la Turneul Mondial. În plus, colecţionează motociclete şi jo­curi mecanice. Pasiunile lui Christian Bale sunt călăria, cititul şi animalele. Acasă are doi câini şi trei pisici, toate fiind salvate de pe stradă.

The Dark Knight Rises - 2012

CAUZE ŞI IDEOLOGII: Ben Affleck este un susţinător declarat al Partidului Democrat, pentru care s-a şi implicat activ în campaniile prezindenţiale din 2000 şi 2004. La un moment dat, acto­rul a şi declarat că, atunci când va avea îndeajuns de mulţi bani pentru a nu mai depinde de nimeni, va candida pentru un loc în Congresul American. În afara politicii, Ben Affleck este implicat în acţiuni umanitare, susţine fundaţii de ajutorare a copiilor bolnavi şi organi-zaţii de refugiaţi din Africa. Bale are o singură cauză pentru care luptă: ecolo­gia. Actorul britanic susţine organizaţii de mediu, printre care Greenpeace şi World Wildlife Found.

VIAŢA PRIVATĂ: Ben s-a îndrăgostit mereu de colege de breaslă. După po­vestea de dragoste cu Gwyneth Paltrow, actorul american a avut o relaţie cu Jennifer Lopez, care a atras din plin atenţia mediatică. În final, s-a căsătorit cu o altă actriţă, Jennifer Garner, cu care are trei copii. Toate relaţiile sale au re­prezentat un subiect suculent pentru tabloide. Christian Bale, în schimb, are o căsnicie de mai bine de 13 ani cu Sandra Blazic, o femeie obişnuită pe care a cunoscut-o pe vremea când a-ceasta era asistenta Wynonei Ryder. Bale nu vorbeşte deloc despre viaţa per­sonală, nu suportă să dea interviuri şi urăşte atenţia presei. Strategia pare că i-a reuşit, pentru că nici tabloidele nu prea scriu despre viaţa sa privată.

 

Raluca Tămaş

Foto Northfoto

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter