Frank Sinatra: Bani, dragoste si whisky

Publicat pe

Frank Sinatra: Bani, dragoste si whisky

Frank Sinatra: Bani, dragoste si whisky

Pe Sinatra si pe Ava Gardner ii lega o pasiune foarte intensa. Multi s-au mirat ca Ava a ales sa nu pastreze copilul pe care l-au conceput impreuna. Dupa despartire, Frank a pastrat multa vreme o poza de-a ei la oglinda in care se barbierea dimineata.

In 1953 a jucat in „From Here to Eternity” rol pentru care ia Oscar. Nu a fost niciodata considerat un actor genial, dar unul foarte bun va fi fost cu siguranta. „The Man with the Golden Arm” (1955), „Suddenly” (1954) si mai ales „The Manchurian Candidate” (1962) spun destule cunoscatorilor.

In anii 60 au fost „The Detective” si „Oceans Eleven”, dar mai ales „The First Deadly Sin”, in 1980, il consacra si pentru eternitate drept actor adevarat. Si totusi Sinatra va ramane… „La Voz”, cum a fost supranumit, Vocea. Perfecta, calda, senzuala. Cu inflexiuni protectoare, asa cum s-a comportat de fapt si cu amantele sale.A fost sotul Miei Farrow intre 1966 si 1968, iar cand aceasta a aflat, dupa cativa ani de convietuire chinuita cu Woody Allen, ca regizorul o insela cu fiica lor adoptiva, Soon Yi, Frank Sinatra s-a oferit sa-i rupa picioarele mocofanului… Ei, uite asa se comporta un gentleman de moda veche. Aparand onoarea de familist. Dupa ce Ava Gardner a suferit in 1989 un atac cerebral care a lasat-o aproape paralizata, Frank Sinatra i-a platit toate cheltuielile medicale si toata asistenta de care avea nevoie pentru a-si trai ultimii ani. Nici unul din ceilalti soti ai divei nu a fost alaturi de ea. Ii lega o relatie stranie si intensa, pasionala si calda. Multi s-au mirat ca Ava a ales sa nu pastreze copilul pe care l-au conceput impreuna. Dupa despartire, Frank a pastrat multa vreme o poza de-a ei la oglinda in care se barbierea dimineata. Ei bine… cati barbati cunoasteti care sa fi facut asa ceva cu fotografia femeii de care s-au despartit? Acesta era amestecul de sentimentalism si de cinism intruchipat de Frank Sinatra.Fapt sugestiv, la inmormantarea lui, prietenii si membrii familiei au pus langa el cateva obiecte personale, care au avut o anumita semnificatie de-a lungul vietii lui Frank. 10 monede (pentru momentul cand fiul lui, Frankie Jr, a fost rapit si Sinatra nu mai avea monede pentru telefonul de la care ii suna pe rapitorii cu rascumpararea), cateva lumanari (pentru petrecerile monstru cu atmosfera misterioasa care ii placeau), un pachet de guma de mestecat, bomboane, o sticla de Jack Daniels, un pachet de Camel si o bricheta (acestea nu mai au nevoie de explicatie). Iar epitaful de pe piatra lui funerara ii suprinde spiritul: „The best is yet to come.”

De Iuliana Alexa
Frank Sinatra: Bani, dragoste si whisky

Frank Sinatra: Bani, dragoste si whisky

Amant infidel, petrecaret fara limita, tata sentimental si, mai presus de toate, La Voz. Vocea, „cel mai bun entertainer al Americii secolulul XX”, cum i s-a spus. Pur si simplu, Sinatra.

Cine ar putea fi intruchiparea obrazniciei pardonabile, simpatice, ba chiar adorabile? Cine poate spune cu superioritate, mirosind a trabuc fin, ca „Marlon Brando e cel mai supraestimat actor din toate timpurile”, fara sa ia amenda? Cine a facut din crailac si din darul betiei doua filosofii de succes in America cea puritana? Despre sfintenie avea opiniile lui, cu totul personale: „Cred in orice te ajuta sa treci peste o noapte, fie ca e vorba de rugaciune, tranchilizante sau o sticla de Jack Daniels.” Raspunsul: e Frank Sinatra. Pacatosul si iertatul, fiul risipitor care nu se intoarce niciodata, ba chiar petrece si dupa ce epuizeaza averea parinteasca, eventual pe datorie. Simbolul virilitatii dominatoare, al amantlacului fara capatai, al nobilei prietenii intre barbatii care nu admit tradarea decat la asternut, puslamaua simpatica si infinit talentata, profetul traiului din plin. Dean Martin, Sammy Davis Jr, Peter Lawford si Joey Bishop erau fratii de nebunii cu care impartea totul, de la femei la bani si bautura. Faimoasa banda Rat Pack. „Tre sa te ocupi cu viata, pentru ca moartea e cam naspa”, spunea Sinatra. Asa s-ar traduce, cat de cat elegant, opinia lui „profunda” despre moarte. A fost ocupat cu viata si mai ales cu femeile. A iubit cele mai fierbinti frumuseti ale epocii, iar despre Ava Gardner, cu care a fost insurat intre 1951 si 1957, a rostit vorbele pentru care multe din femei ar face vraji sa le auda: „O iubesc si Dumnezeu o sa ma pedepseasca pentru acesta iubire.”

Unde se nasc legendele?
In praf, foarte adesea. Din insi care strang din dinti sa isi poata depasi conditia. Frank Sinatra s-a nascut in New Jersey si si-a petrecut primii ani ai tineretii cantand prin baruri aglomerate. George Evans s-a numit sansa lui. Adica omul care a stiut sa faca PR, o activitate pentru care acum o vedeta plateste bani grei. Omul de imagine. Acesta i-a creat lui Sinatra, prin intermediul presei si al contactelor pe care le avea, o personalitate de derbedeu simpatic si cu povesti de povestit, salvat de la pierzanie de prima lui sotie, Nancy. Mai multe femei ar fi vrut sa-l salveze pe Sinatra, de altfel ele vor fi publicul lui constant. „Bobbysoxers”, cum li se spunea, adolescentele tipatoare care ii faceau galerie, i-au fost fidele pe tot parcursul carierei.

In 1942 a vandut primul lui album de success si tot atunci si-a inceput cariera in film. Era un actor bunicel, mai degraba juca instinctiv decat stiintific sau subtil, dar avea un sarm care trecea in planul doi defectele de dictie. Actoria i-a adus-o in viata pe Ava Gardner. Casnicia lui cu gospodina Nancy s-a incheiat, aproape natural. Pentru Frank Sinatra se deschidea Sesamul.

.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter