JOJO: “Am o viaţă plină indiferent de statutul social”

Publicat pe

Se pare că multe schimbări importante din viaţa lui Jojo, atât profesionale cât şi personale, se petrec toamna. Era toamnă când a început primul sezon „Serviciul Român de Comedie (PRO TV), iar anul trecut, tot în toamnă, exploda în presă vestea că a divorţat. Fiul ei însă s-a născut vara, aşa că am invitat-o să vorbim despre toate aceste schimbări într-o vară târzie, pe malul mării.

_RBC0024 2

Jojo nu este o per­soană pe care problemele să o fi ocolit şi nici genul care la întrebarea de mai sus să răspundă cu insipidul „mie îmi place să trăiesc frumos'. Chiar şi în to­iul vârtejului mediatic creat de divorţul său, nu puteam să nu mă mir, întâlnind-o la câte un eveniment mon­den, de tonusul ei. De fapt, de când am întâlnit-o prima dată, acum cinci ani (când am discutat o oră despre Marilyn Monroe în drum spre Sna­gov), şi până astăzi, nu am văzut-o ni­ciodată încruntată.

 

Dacă tot am aflat că ai plecat în vacanţă, sunt curioasă unde. Şi dacă l-ai luat şi pe fiul tău cu tine.

Vacanţa mea a început cu şedinţa foto VIVA!. Apoi am fost câteva zile la mare alături de fiul meu şi întreaga mea familie şi apoi la munte cu prietenii. Nu am ales alte destinaţii anul acesta, e foarte mult de lucru pentru sezonul de toamnă la PRO TV.

 

Ce-i drept, foarte greu te-am prins pentru o şedinţă foto. Ce pui la cale de munceşti atât de mult?

M-aţi „prins' în mijlocul unui proiect nou pentru televiziune care va începe în septembrie. În paralel, am lucrat împreună cu Toni (n.r. Toni Grecu) la nişte idei pe care le aveam pentru câteva personaje noi. Între timp s-au pregătit scenariul şi producţia pentru sezonul cu numărul trei al „Spitalului de demenţă', pentru care am început filmările la finalul lunii august. Apoi vom începe în forţă cu sezonul de toamnă al „Serviciului Român de Comedie', unde v-am pregătit o serie de surprize foarte comice. Nu putem sta numai în vacanţă. Întreaga echipă e mereu la lucru, pentru că ne place să aducem întotdeauna admiratorilor noştri idei şi personaje noi.

Eşti bronzată, dar se putea şi mai bine. De câte ori ai reuşit să ai mici escapade vara asta?

A fost o vară plină, însă pentru mine aşa este mereu. Nu au existat prea multe zile libere. În luna august am avut o perioadă mai lejeră şi mă bucur că a fost aşa. Avem nevoie de vacanţă ca să ne recăpătăm energia, iar creati­vitatea se hrăneşte cel mai bine cu odihnă. Sunt recunoscătoare pentru fiecare clipă pe care o petrec alături de fiul meu, aşa că pot spune că am avut cea mai luminoasă vară.

La mare ai venit cu Opelul tău, deşi probabil că erai obosită după atâtea filmări. Cum împaci oboseala cu drumurile lungi la volan?

Drumul până la mare nu mi se pare foarte lung. În plus, nu mă urc nicio­dată obosită la volan. Să merg la drum lung cu Opelul meu ADAM e mereu o plăcere, aşa că m-am bucurat de fiecare kilometru parcurs. Îmi place să conduc şi să mă bucur de peisajul liniştitor pe care mi-l oferă drumurile prin ţară vara, iar ADAM este cea mai potrivită alegere pentru orice destinaţie.

_RBC9744

 

Citeste continuarea in pagina urmatoare

 

Din moment ce conduci Opel, înţeleg că spiritul german îţi e pe plac. Ce mai obişnuieşti să faci nemţeşte?

Sunt foarte disciplinată. Îmi place disciplina. Consider că nimic bun nu se poate realiza fără ea. Aşa că… pu­tem spune că sunt disciplinată „in a german way'. Consider că şi bunul simţ şi gradul nostru de civilizaţie ar trebui să fie nemţeşti. Poate că de ace­ea le ies maşinile atât de bine. Pentru că sunt foarte riguroşi, atenţi, specifici şi foarte disciplinaţi. Opel ADAM e un alt rezultat excepţional al perfecţiunii şi creativităţii germane. Cei care l-au întâlnit au fost foarte impresionaţi de fiecare dată. Din punctul meu de vedere, nu are concurenţă în acest moment atunci când discutăm despre categoria sa. Are un design spectaculos, e fashion, impecabil din punct de vedere tehnic şi poate fi personalizat în zeci de mii de variante. Opel ADAM nu are egal. Sunt pur şi simplu îndrăgostită de el.

_RBC9691 2

Maşinile fac oamenii mai sedentari. La tine, din contră, în ultima vreme s-ar zice că faci sport în trafic. Ai pierdut kilograme în mod deliberat?

În ultimele luni am muncit foarte mult şi de aceea am avut la un moment dat o perioadă în care am slăbit ceva mai mult. Nu mai este cazul. De când am intrat în vacanţă m-am reglat aşa cum o fac de obicei. Îmi place mişcarea, am un ritm de viaţă foarte alert şi o ali­mentaţie light, aşa că departe de mine gândul de a deveni sedentară. Sunt şi voi fi mereu pentru o viaţă sănătoasă, cu un trup exersat şi o minte pe măsură.

 

În curând se împlineşte un an de când exploda în presă ştirea separării. Care e starea ta de spirit acum?

Sunt o femeie care are o viaţă plină indiferent de statutul său social. Feri­cirea mea nu depinde şi nu a depins niciodată de asta. Nu spune nimeni că a trece printr-un divorţ e simplu. Pre­fer însă să păstrez lucrurile mai complicate pentru mine şi zâmbetele şi buna mea dispoziţie pentru toţi cei care mă iubesc.

Cât de dificil a fost, ca actriţă, să joci comedie într-un moment ca acela?

Meseria mea e pentru mine ca aerul pe care îl respir. E adevărat că există pen­tru noi toţi momente grele în viaţă. Spi­ritul creator al actorului este însă mereu viu, independent de dificultatea etapelor pe care le parcurge. Eu sunt o fire puternică şi pozitivă. Şi iubesc ceea ce fac în orice secundă a vieţii mele.

_RBC9691 2

Despre femeile care şi-au tot căutat dragostea şi cumva nu au găsit-o se spune frecvent că nu au „noroc în dragoste.' În ce relaţii eşti tu cu norocul?

Sunt una dintre cele mai norocoase persoane pe care le veţi întâlni vreo­dată. Eu mulţumesc în fiecare zi pen­tru toate lucrurile pe care le-am pri­mit. Şi sunt foarte multe. Nu cred că iubirea are neapărat legătură cu noro­cul. Poate că şi asta e o componentă, însă lucrurile sunt mult mai simple. Iubeşti sau nu iubeşti. Nu poţi fabrica asta. Nu înseamnă că eşti mai mult sau mai puţin norocos. Iubirea are mai multe înfăţişări, iar noi, oamenii, tre­buie să învăţăm că uneori alte iubiri sunt mai importante decât iubirea de cuplu. Iubirea de sine e un exemplu potrivit; iubirea pentru toţi oamenii importanţi din vieţile noastre. Iubirea pentru lucruri simple: o rază de soare, mirosul pregnant de iarbă proaspăt cosită, zâmbetul unui copil, inspiraţia divină, pacea şi aşa mai departe.

Cum îşi împarte fiul tău timpul între părinţii săi?

Nu există o regulă. Totul se întâmplă natural. El petrece timp cu noi în funcţie de programul fiecăruia şi totul e cât se poate de echilibrat. E un copil iubit şi ştie şi simte asta în fiecare clipă.

 

În ultimii ani ai trăit multe. În ce măsură s-a schimbat viziunea ta despre dragoste, căsătorie în urma experienţelor prin care ai trecut?

Iubesc iubirea. Am iubit-o şi o voi iubi mereu. Sunt însă convinsă că iubirea trebuie să funcţioneze natural, sim­plu… Fără compromisuri inutile şi complicaţii fără sens. Atunci nu mai e iubire. E un trist surogat.

Acum câţiva ani, într-o toamnă, reali­zam un material despre tine. Încheiaseşi o relaţie şi îţi schimbaseşi look-ul. Toamna asta ce schimbări faci?

Toate schimbările sunt mereu în strânsă legătură cu proiectele mele. Atunci îmi schimbasem imaginea pen­tru că pregăteam primul sezon al „Serviciului Român de Comedie' de la PRO TV. Toamna aceasta echipa se întoarce cu un program consistent de umor care are multe elemente noi, surprinzătoare. Vom avea mulţi invi­taţi spectaculoşi şi multe scheciuri pe placul publicului nostru. Toni Grecu lucrează deja la multe alte proiecte noi pe care ne pregătim să le aducem cu drag în faţa telespectatorilor noştri. Iu­besc comedia şi tot ceea ce presupune asta. Abia aştept să înceapă noul sezon SRC.

 

Cel mai cool băieţel

 

Acum doi ani, tot în luna septembrie, Jojo apărea pe coperta VIVA! alături de fiul său care abia împlinise două luni. Acum, la doi ani, băiețelul o surprinde zilnic pe mama sa: „El este lumina noastră. Nu îmi amintesc cum era viaţa înainte de a deveni mamă. Pentru mine e cel mai dulce, cool şi inteligent băieţel. În fiecare zi mă surprinde cu energia lui şi imaginaţia cu care îşi construieşte un alt fel de univers. Cel mai mult îmi place să îmi petrec timpul cu el. Mereu descopăr lucrurile dintr-o altă perspectivă. Îmi ador fiul!

 

Interviu de OANA POPOIAG

Foto RADU CHINDRIȘ, ARHIVA VIVA!

Stilist ANA ANDREI

Machiaj TRAVIATA PĂDURARU

Coafură OANA ONICA (Tribute Salon)

Vestimentaţie ID SARRIERI, CRISTINA SABAIDUC (molecule-f.com)

Accesorii H&M

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter