Maria Tiriac: Fereste-te de ea. Dar nu te grabi”¦

Publicat pe
Cand prima generatie de romani a mers la scoala la Paris, acum 150 de ani, Romania s-a ales cu doua lucruri: expresia „bonjur si pantalonii nemtesti, cu dunga, care au inlocuit salvarii parintilor. Cu ce s-a intors in tara generatia Mariei Marinescu, copii ai unor parinti care si-au putut permite, dupa multi, multi ani, sa-i dea la scoala in strainatate?

Lucian Mandruta, Maria Tiriac Am intrebat-o si mi-a zis ca nu stie. Nu e problema, ca am aflat, dupa doua ore la o masa cu ea, deasupra unei salate (pe care eu am terminat-o) si a unei portii de paste orientale (din care ea a luat doua guri).

Maria Marinescu a adus in tara un personaj: romanul conectat la high-life-ul din strainatate. Romanul globalizat pana la etichetele hainelor. Romanul in mod serios superficial, fara ca vorba asta sa insemne un defect de caracter, ci mai degraba un efort constient de fiecare zi, pentru a afla ce se poarta azi in materie de superficialitate.

Primul lucru care te loveste la ea e timpul petrecut cautandu-ti ochii. Nu stiu daca a citit cartea „Dominate for Dummies sau a invatat-o cineva sau are nevoie de ochelari sau pur si simplu asa e ea, curioasa. Insa se uita in ochii tai des, intens si fara niciun fel de complexe.

Patapievici sau Liiceanu ar avea probleme sa-i tina privirea, pentru ca ea pare sa te intrebe lucruri foarte intime, pe care sunt sigur ca Viva! n-are tupeul sau formatul in care sa le mai si publice…

Oricum, Maria iti spune de la distanta de unde vine si incotro se duce. Vine din Tara Binelui, a Avioanelor de New York si a angoaselor de mic litraj tratate cu o cafea mare-mare in Central Park, langa Musem of Modern Art. Se duce in lume, departe, n-ai tu treaba unde. Se duce cu viteza masinii cu multi cilindri, aia noua, dar pe care nu i-a luat-o Ion Ion. Masina ei, na! La fel de puternica precum barbatii pe care ii admira.

.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter