Mimi Branescu - Actorul care promite si se tine de cuvant

Publicat pe
„Asa sunt toate piesele mele: sarace, cu oameni saraci. Pot fi montate aproape gratis. Asa am inceput sa scriu, neputand sa-mi practic meseria.


Mimi Branescu Ai scris si piese de teatru?

Da, intr-o perioada in care n-am jucat. Dar nu din vreo frustrare actoriceasca (rade). Acum nu mai scriu. As castiga mult mai putini bani daca as scrie o piesa. Lumea se mira ca scriu, dar si mai tare se mira cand le cer bani ca sa monteze o piesa de-a mea. Se intampla sa dai de regizori care au impresia ca stiu ei mai bine ce-ai vrut tu sa scrii, si cred ca montandu-ti piesa, ti-o rezolva. Isi pun falusii si obsesiile lor pe toate piesele.

Am senzatia ca iti place mai mult filmul…
Da, mi-e mai usor. Acum nu stiu cat de sincer trebuie sa fiu la interviul asta (rade). |mi place si teatrul, dar n-am mai intalnit de mult piese in care sa-mi doresc sa joc. Dai probe, nu le iei, te simti rau ca n-ai luat, dupa care vezi spectacolul si zici: „Am avut noroc!. Desigur, sunt si spec-tacole extraordinare, cu regizori extraordinari… dar sunt montate in Ungaria (rade). La mine, problema sunt banii. Nu sunt dintr-o familie bogata… Intotdeauna trebuie sa am grija sa nu raman pe zero sau pe minus. Am fost la Teatrul National si am repetat pentru „Idolul si Ion Anapoda aproape patru luni, fara sa-mi spuna nimeni ca repetitiile nu se platesc. La niciun teatru nu se platesc, asa mi-a spus cineva din conducerea teatrului cand m-am dus sa negociez contractul. Mi s-a parut o grosolanie asa de mare… ca n-am mai avut reactie. Joc de trei ani pe aceiasi bani, pentru ca e o echipa misto acolo. M-a sunat domnul Cojar personal sa-mi spuna „Mimi, vreau sa joci ceva…. M-a flatat. Nu s-a intamplat prea des sa-mi zica cineva ca ma vrea pe mine si nu pe altul pentru un rol. Sunt coleg cu domnul Puric, cu doamna Ileana Stana Ionescu, niste nume. Cand ma mai intalnesc eu cu ei?

Pe scurt, ce faci acum?
Sunt colaborator la o piesa care se joaca la Teatrul National. |n-cerc sa scriu un lungmetraj impreuna cu Danut Chiriac. Sunt casatorit si incerc sa cresc cat de bine pot un copil de zece luni si jumatate, fetita mea, pe care o cheama Ana si e superba.

Sotia ta este tot actrita?

Da, tot actrita. Mirela Oprisor. Ea e angajata la Teatrul de Comedie.

Catalina Sevastre, Stilist Cristina Craciun, Machiaj Mihaela Vasile, Vestimentatie Stone Creek, Guess, Incaltaminte Nike, Fotografiile au fost realizate la Galeria 115. Multumim pentru sprijin.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter