Printesa Maxima a Olandei - Legaturi primejdioase

Publicat pe

Parlamentul olandez a inceput propria ancheta pentru a gasi un raspuns viabil la aceasta dilema. In acest timp, Willem-Alexander a riscat sa-si piarda dreptul de mostenitor al tronului Olandei, la care parea dispus sa renunte pentru Maxima. Ceea ce nu s-a intamplat, Parlamentul hotarand ca Maxima se poate casatori cu printul, singura conditie fiind ca tatal ei sa nu participe la nunta. In semn de solidaritate pentru sotul ei, nici mama viitoarei printese nu a venit, cei doi respectand decizia noii familii a fiicei lor.

Printesa Maxima a Olandei, printul Willem-Alexander al Olandei, cele trei fiice

Printesa Maxima si printul Willem-Alexander au trei fete: printesele Catharina-Amalia (5 ani), Alexia Juliana Marcela Laurentien (3 ani) si Ariane Wilhelmina Maxima Ines (1 an).

Sub acoperire

Maxima si printul Willem-Alexander s-au cunoscut in 1999 la o petrecere din Sevilia. Intr-un interviu, printul a marturisit ca s-a prezentat drept „Alexander, astfel incat Maxima sa nu-i banuiasca adevaratul statut.

S-au reintalnit in New York dupa doua saptamani, Maxima lucrand pe atunci la Deutsche Bank.

Maxima nu i-a cunoscut pe regina Beatrix a Olandei si pe printul Claus, parintii lui Willem-Alexander, decat foarte tarziu.

Nunta a avut loc pe 2 februarie 2002 la Amsterdam.

Claudia Cosma, Foto: Northfoto
 

Si-a cunoscut viitorul sot la o petrecere, nestiind ca era vorba de un print. Nu a fost dragoste la prima vedere, dar legatura dintre Maxima si printul Willem-Alexander al Olandei s-a dovedit mai puternica decat crezuse initial Parlamentul olandez.

 

printesa Maxima a OlandeiCand vine vorba de nunti la nivel inalt, Europa isi are propria istorie despre controverse, aliante nefericite sau pur si simplu nepotrivite. Cel putin la prima vedere. Am mai vorbit despre asocierea dintre printi si sportivi (printul Albert de Monaco si fosta campioana olimpica la natatie, Charlene Wittstock), printese si sportivi (Zara Phillips si rugbistul Mike Tindall sau Lindy Rama si campionul olimpic la natatie, Michael Klim), printese si simpli oameni de afaceri (Victoria a Suediei si Daniel Westling) sau printi si femei obisnuite (Joachim al Danemarcei si Marie Cavallier sau Alexandra Christina, prima sotie a printului). Asa ca marile monarhii ale Europei nu mai privesc cu suspiciune aceste legaturi, primejdioase pana nu de mult. Dar ce se-ntampla atunci cand un print mostenitor alege sa iubeas-ca o femeie nu doar „obisnuita, ci si „ilegala oarecum? Pana unde poate merge ingaduinta unui regat cum e cel al Norvegiei, de exemplu, si cat de mult sunt dispusi sa tolereze Majestatile Lor, regele si regina? Destul de mult, dupa cum se vede, exemple fiind si la aceasta categorie: printul Haakon al Norvegiei si Mette-Marit (fosta iubita a unui barbat condamnat pentru posesie/ consum de droguri cu care are un copil) sau printul Carlo al Celor Doua Sicilii si Camilla Crocciani. Din aceeasi categorie face parte si protagonista acestui articol, adica printesa Maxima a Olandei, nascuta Maxima Zorreguieta, pe 17 mai 1971 la Buenos Aires.

printesa Maxima a Olandei, printul Willem-Alexander al OlandeiProblemele viitoarei printese au venit pe cale paterna, tatal ei, Jorge Zorreguieta, fiind un proprietar de terenuri si politician foarte controversat. Fost ministru al Agriculturii in timpul dictaturii militare impuse de generalul Jorge Rafael Videla, Zorreguieta a fost banuit de crime abominabile ordonate pentru a inabusi orice tentativa de rebeliune din partea popu-latiei. Astfel ca in momentul in care s-a aflat de relatia dintre Maxima si Willem-Alexander si despre planurile lor de casatorie, a aparut urmatoarea intrebare: cat de demna de un print este o femeie a carui tata este banuit de astfel de fapte?

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter