Robert Downey Jr - Baiatul cel rau al Hollywood-ului

Publicat pe

Robert Downey Jr – Baiatul cel rau al Hollywood-ului

Robert Downey Jr – Baiatul cel rau al Hollywood-ului

Robert Downey Jr. este un caracter cu totul aparte in peisajul hollywoodian. Cu un chip de copil, privire galesa, nevinovata si un nume de junior, pentru Robert este foarte usor sa dezminta povestile cu droguri, alcool si vizite zilnice pe la politie.

Robert Downey Jr

O veste buna pentru cei care nu doresc sa stie ce face actorul in afara platourilor de filmare, a fost prezenta lui Robert Downey Jr., prin intermediul filmului „Zodiac unde interpreteaza rolul lui Paul Avery, la editia de anul acesta a Festivalului de la Cannes. Foarte bine, dar asta nu presupune ca cei mai carcotasi dintre noi se vor multumi doar cu atat si nu vor cerceta mai cu de-amanuntul si ce face el, Juniorul, atunci cand este la filmari, pe unde merge, ce mai bea si cu ce substante mai obtine fericirea. Oricat de mult am sustine artistul si nu omul, acesta este un caz in care regula nu mai functioneaza. Si astfel ca va trebui sa aruncam un ochi asupra vietii extrem de tumultoase a actorului-cantaret, cautat deopotriva de politie si de o armata de medici in halate albe, gata sa-i injecteje calmantul.

Cu pistolul la spinare si cu drogu-n buzunare
Seria conflictelor cu autoritatile a inceput in 1996, cand, oprit pentru viteza foarte mare cu care conducea, politia, bat-o vina, l-a arestat pentru ca avea alcool in sange, plus ca si heroina si pistolul din portbagaj au contat mult la retinerea lui. Cu toata experienta oamenilor legii, acestia nu s-au putut declara decat depasiti de explicatiile invinuitului: tatal sau pare sa fi fost cel care i-a deschis apetitul pentru stupefiante pe cand Robert avea doar 8 ani, cand i-a dat sa traga un fum dintr-o tigara de marijuana. Desi nu l-au pedepsit cu ani grei de inchisoare, Downey Jr. a devenit preocuparea lor principala. L-au trimis intr-un centru de reabilitare, dar anul imediat urmator avea sa aduca un nou conflict, in urma caruia Robert s-a ales cu 180 de zile de detentie. Dupa ce s-a batut zdravan cu un alt detinut, Downey a primit vizita medicilor care i-au tratat nasul serios afectat de incaierare. Abia in august 2000, dupa ce s-a platit suma de 5000 de dolari, Juniorul naravas a iesit iar la lumina zilei.

Inviorat de proaspat redobandita libertate, Robert a revenit la vechile sale obiceiuri. Si dupa ce iar s-a certat cu politia care nu-l lasa si pace sa-si vada nestingherit de paharel si de tigarica, judecatorul din Malibu, Lawrence Mira, a hotarat sa-l trimita la mititica pentru o mai lunga perioada de timp, asta pentru a-i salva viata, adaugand ca Downey nu pare sa fie capabil sa se mentina pe linia de plutire de unul singur. La aceasta noua pedeapsa s-au mai socotit si cei trei ani cu suspendare pe care ii primise in 1996.

In 1997 cariera lui Robert a fost oarecum reabilitata prin aparitia sa in serialul de succes „Ally McBeal. Dar cum nicio minune nu tine mai mult de trei zile, la fel si acest rebel innascut nu s-a putut tine departe de necazuri mult timp. Consecintele nu au intarziat sa apara: a fost concediat imediat de producatorul David E. Kelley, care a declarat ca mai degraba se lipseste de serviciile „unui asemenea individ decat sa fie afectata imaginea serialului la succesul caruia el a contribuit atat de mult.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter