VIVA! 10 ani - Fotografii care au facut istorie - Dan Bittman si Cristi Minculescu

Publicat pe

VIVA! implineste 10 ani. Este o varsta rotunda, grea, care merita, credem noi, sarbatorita din plin. De aceea, ne-am hotarat, urmand modelul surorii noastre din Polonia, sa celebram un an intreg de acum
incolo!

Prin urmare, vei citi, in fiecare luna, in paginile noastre, povestea unei fotografii istorice. Din mai 2009 pana in mai 2010 te vom intoarce in timp si iti vom reimprospata memoria. Vei revedea imagini pe care le-am publicat cu ani in urma si vei afla care a fost povestea lor. Au fost sedinte foto despre care s-a vorbit mult si care au starnit, la vremea lor, puternice reactii din partea publicului.

CRISTI MINCULESCU SI DAN BITTMAN – OCTOMBRIE 2004

Acum 5 ani, mai exact in septembrie 2004, ii dadeam un telefon impresarului trupei Iris, Cosmin Nicoara, sa-i spun ca doresc sa fac un pictorial cu Cristi Minculescu si Dan Bittman. Pentru cei ce nu stiu de ce aceasta fotografie ar fi fost istorica si ce soc a produs propunerea noastra, era ca si cum as fi cerut echipei Dinamo sa se imbratiseze, in fata aparatului de fotografiat, cu cei de la Steaua. Si, poate ca jucatorii nu ar fi refuzat, insa, in mod sigur, fanii lor ar fi inceput razboiul civil. Ei, cam asa era si cu Cristi Minculescu si Dan Bittman.

Dan Bittman, Cristi Minculescu

Cei doi grei ai rock-ului romanesc nu erau intr-o competitie si nici macar vreo rivalitate ascunsa nu le macina sufletele, dar ei impartisera fanii acestui gen muzical in doua tabere adverse. In istoria trupei Iris, solist a fost, dupa plecarea lui Cristi Minculescu (1982-1983), insusi Dan Bittman, pentru ca, mai apoi, Cristi sa revina la Iris si Dan sa plece la Holograf. Dupa aceasta foarte mica lectie de istorie rock, sa ne intoarcem in prezentul lui 2004.

Asadar: am negociat destul de serios acest demers pana sa ajung sa vorbesc si cu cei doi… care nu au avut nimic impotriva! Si iata-ne la Teatrul Municipal, astazi Metropolis. Eram emotionati, iar fotograful, Razvan Voiculescu, nerabdator de-a dreptul. Au venit cam in acelasi timp: Cristi imbracat cu o geaca de piele grea si plina de catarame, iar Dan, ceva mai dandy, avand la el tinute de schimb. Ii priveam cu bucurie, dar si cu mandrie. Reusisem sa intalnesc, in aceeasi imagine, doua legende.

S-au purtat impecabil: relaxati, civilizati, chiar apropiati, desi nu-mi amintesc sa fi schimbat prea multe cuvinte. I-am intervievat separat. Au raspuns cu umor, fiecare, in stilul sau. Imi aduc aminte cum Cristi, razand, mi-a aratat pantecul voluminos si mi-a spus: „ai grija cu asta!. I-am raspuns amuzata: „nu-ti face probleme. Avem Photoshop! Retusam daca trebuie!. Sedinta foto a durat 2 ore. Dupa plecarea lui Dan, Razvan Voiculescu, fotograful, l-a rugat pe Cristi sa mai ramana putin pentru a-i face un portret.

Au trecut de atunci 5 ani. Si, cum destinul nu da socoteala nimanui, in 2009 i-a unit din nou, chiar si numai printr-o intentie nobila. In greaua incercare prin care a trecut Cristi, printre cei care s-au oferit sa-l ajute a fost si Dan Bittman. Si-a afirmat intentia sa-i doneze o parte din ficatul sau si poate ca asta s-ar fi intamplat, daca nu s-ar fi constatat compatibilitatea cu sotia lui, Rodica. Ba mai mult, la concertul aniversar al trupei Holograf, s-a cantat si o piesa a trupei Iris, „Noaptea, pentru ca energia buna din sala sa treaca puntea pana in Germania. Acolo, cei doi, Rodica si Cristi Minculescu, au simtit desigur, forta gandurilor bune transmise de noi toti. In paranteza fie spus, iubirea dintre cei doi soti Minculescu ar putea face cu usurinta subiectul unui roman de succes. Dar despre asta, cu alta ocazie…

Cristina Stanciulescu, Foto: Arhiva Viva!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter