Barack Obama – Discurs de adio susţinut la Chicago despre „aventura extraordinară” din ultimii 8 ani

Mandatul lui Barack Obama la Casa Albă s-a îcheiat cu un discurs de mulţmire susţinut de acesta la Chicago în care le-a mulţumit americanilor pentru „extraordinară aventură”trăită în ultimii 8 ani.

 

Democratul în vârstă de 55 de ani a ales oraşul Chicago nu întâmplător, acesta fiind locul în care a început ascensiunea sa politică.

 

I-au fost alături Prima Doamna Michelle Obama şi Joe Biden, vicepreşedintele şi bunul lui prieten, iar Barack Obama le-a vorbit celor 18.000 de oameni, subliniind că Chicago este locul unde a început totul atât pentru el cât şi pentru Michelle.

 

„Acesta este locul în care am înţeles că schimbările nu se produc decât atunci când oamenii obişnuiţi se implică, se angajează. După 8 ani în funcţia de preşedinte încă mai cred în aceste lucruri”.

 

„In fiecare zi am invatat de la voi. Am devenit un presedinte mai bun si un om mai bun datorita voua”, a spus Barack Obama care îi va preda mandatul lui Donald Trump pe 20 ianuarie.

 

Extrem de emotionat, Obama i-a adresat cele mai frumoase cuvinte sotiei lui, Michelle: „În ultimii 25 de ani, ai fost nu numai soţia mea şi mama copiilor mei, ci cea mai bună prietenă a mea. Ţi-ai asumat un rol pe care nu l-ai cerut şi l-ai făcut al tău cu graţie, tărie, stil şi bună dispoziţie. Ai făcut din Casa Albă un loc care le aparţine tuturor. O nouă generaţie ţinteşte mai sus pentru că te-a avut pe tine drept model. Am fost mândru de tine şi ţara a fost mândră de tine. Malia şi Sasha, din tot ce am făcut în viaţă, cel mai mult mă mândresc cu faptul că sunt tatăl vostru”.

 

Primul preşedinte american de culoare părăseşte Casa Alba într-un moment în care cota sa de popularitate este la cote ridicate, 55% dintre alegători apreciindu-i munca depusă în cei 8 ani de mandat.

 

Oraşul Chicago va juca un rol important în noua viaţa a familiei Obama, aici urmând să funcţioneze fundaţia Obama. Oraşul va rămâne mereu în sufletul lui Barack Obama pentru că aici a cunoscut acea formă de idealism de care avea nevoie, aici a cunoscut-o pe Michelle şi aici i s-au născut cele două fiice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro