Boala de care suferă Monica Tatoiu, de 42 de ani: "Ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești"

Publicat pe . Actualizat Marți, 06 decembrie 2022, 12:40

S-a aflat care este, de fapt, boala de care suferă Monica Tatoiu. Se confruntă și se luptă cu această afecțiune de 42 de ani, căci nu există un leac pentru ea. Cel mult, poate fi cât de cât ținută sub control. Mulți au judecat-o pentru că merge adesea în țările calde, mai ales când în țară scad semnificativ temperaturile, dar puțină lume știe că acest plecări dese au și un temei medical. Asta pentru că fix doctorii i-au recomandat Monicăi Tatoiu să stea cât mai mult timp la soare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Atunci când a împlinit vârsta de 24 de ani, a descoperit că a moștenit de la tatăl ei o boală incurabilă. Mai mult decât atât, și ea i-a dat-o mai departe, pe linie genetică, fiului ei. Victor are acum 29 de ani, iar în cazul mamei lui, boala s-a declanșat la 24 de ani și s-a agravat la 28 de ani. Ca să poată să țină totul sub control, Monica Tatoiu merge în fiecare an în Caraibe, când vine iarna în România.

1-monica-tatoiu-fiu1-monica-tatoiu-fiu

Boala de care suferă Monica Tatoiu

Vedeta suferă de psoriazis, o afecțiune incurabilă, moștenită de la tatăl el. S-a învățat să trăiască de-a lungul timpului cu ea și ascultă cu sfințenie de sfaturile medicilor.

„Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare, pentru că altfel sunt un fel de reptilă. Singura soluție e soarele, razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani de zile plec în luna noiembrie în Caraibe.

Citește și: 'Un sex bun de dimineață și…' Monica Tatoiu, dezvăluiri incendiare din tinerețe

Citește și: Raluka ar avea un iubit cu 22 de ani mai mare decât ea. Bărbatul este divorțat și are patru copii

Citește și: Cristian Boureanu s-a împăcat cu Monica Tatoiu, după ce a acuzat-o că se amestecă în viața sa privată: „Alege să povestească niște chestii discutate în privat'

Citește și: Florin Zamifrescu, propunere indecentă pentru Corina Chiriac, de care a fost mereu îndrăgostit: „Nu vrei să mergem aici, în grădină, să…”

În general, femeile care au această afecțiune, chiar suferă. Cam 30% o au, iar boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești, în cazul meu e boală luată de la tata, iar fiul meu m-a moștenit pe mine, n-am ce să-i fac, asta-i viața și nu există tratament.

Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri. Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube', a dezvăluit Monica Tatoiu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Ce simptome are

Se pare că situația Monicăi Tatoiu se agravează în perioadele în care este stresată. Folosește creme și stă cât mai mult timp la soare, pentru ca semnele bolii să se mai atenueze.

„De câte ori sunt agitată, încep să mă mănânce coatele, genunchii, încheieturile, în general, la mine și gleznele. Am învățat să trăiesc cu chestia asta. A fost greu, dar sunt valuri, care vin și trec. Dar, dacă stau la soare, s-a mai atenuat, măcar la coate. La mine se vede la televizor, pentru că gesticulez, mi se văd coatele. Și mă dau cu tot felul de creme. O soluție au fost cremele cu cortizon, dar nu le recomand, pentru că cortizonul face și bine, dar și rău', a mai spus Monica Tatoiu.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton