Tina Turner a vrut să se sinucidă din cauza bolilor: "Nu mă puteam ţine pe picioare". Regina Rock’n Roll a murit la 83 de ani

Publicat pe

Ce boli avea Tina Turner. Regina Rockn Roll a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală suferită, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Artista a vorbit în trecut despre lupta ei cu cancerul, dar și despre momentul extrem de greu când a fost la un pas de moarte în urma unui atac cerebral. Din cauza suferințelor, Tina Turner a vrut să se sinucidă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Reprezentanții Tinei Turner au declarat că artista „a murit în mod pașnic”, după o lungă suferință, fără a preciza exact despre ce boală a fost vorba. Însă, este știut faptul că Tina Turner a dus o luptă grea cu cancerul, că a trecut printr-un transplant de rinichi, dar a fost la un pas de moarte din cauza unui atac cerebral care a lăsat-o paralizată.

Tina Turner a vrut să se sinucidă din cauza bolilor: "Nu mă puteam ţine pe picioare". Regina Rockn Roll a murit la 83 de aniTina Turner a vrut să se sinucidă din cauza bolilor: "Nu mă puteam ţine pe picioare". Regina Rockn Roll a murit la 83 de ani

Tina Turner a murit. Ce boli a avut artista

În 2013, Tina Turner a suferit un atac cerebral la trei săptămâni de la nunta cu producătorul muzical german Erwin Bach (63 de ani) și a trebuit să învețe din nou să meargă.

Fără să îşi dea seama de gravitatea stării sale, a încercat să plece din cabinetul doctorului. „Atunci am descoperit că nu mă puteam ţine pe picioare. Mi-era prea ruşine să cer ajutor. Picioare şi muşchi de oţel de la dans, dar nu aveam puterea să mă ridic. Terifiată, m-am târât până la o canapea, tot timpul gândindu-mă că nu mi-o pot imagina pe Tina Turner paralizată. M-am îndoit că aş mai fi putut purta vreodată tocuri, să nu mai vorbim despre dansat cu ele'.

Artista a vorbit în trecut, într-un interviu publicat de ziarul britanic The Mirror, despre dificultățile prin care a trecut și despre cum privește viața la 80 de ani pentru că atunci se afla la această vârstă.

„Am 80 de ani. Ce crezi? Cum mă gândeam că o să fiu la 80 de ani? Nu aşa', a spus ea atunci. „Arăt bine. Mă simt bine. Am trecut prin boli grave, dar le-am depășit. E ca și cum aș avea o a doua şansă în viaţă', a mai spus artista.

Citește și:Tina Turner, o viață mai grea decât ne-am fi imaginat. A fost victima violenței și a abuzurilor din partea fostului soț: ‘Simțeam în gură gustul de sânge’

Citește și:Tina Turner a fost victima unui soț abuzator: „Ike m-a dus la un sex show în noaptea nunții noastre’

Citește și:Fiul Tinei Turner s-a sinucis. Avea 59 de ani

Tina Turner a avut cancer și soțul ei i-a donat un rinichi. Tina Turner a vrut să se sinucidă din cauza bolilor

În 2016, a fost diagnosticată cu cancer intestinal. Din cauza efectelor secundare date de tratamentul tradiţional, Tina Turner a ales remediile homeopatice, motiv pentru care starea sa de sănătate s-a înrăutățit, fiind nevoită atunci să facă un transplant de rinichi, pe care i l-a oferit chiar soțul ei.

„Erwin a emanat mereu încredere, optimism şi joie de vivre. Cu ajutorul lui, am încercat să rămân calmă', povesteşte ea.

Tina s-a vindecat de cancer după ce medicii i-au extirpat o parte din intestine, dar problemele renale s-au agravat și ea a luat în calcul varianta sinuciderii asistate. Erwin i-a donat un rinichi, iar operația de transplant s-a încheiat cu bine în aprilie 2017, potrivit Mediafax.

„Consecinţa ignoranţei mele a ajuns să provoace o problemă de viaţă şi de moarte. În acel moment de învinovăţire, am aflat ceva minunat despre Erwin. Nu mi-a reproşat niciodată că am greşit. În schimb, a fost loial, blând şi înţelegător şi hotărât să mă ajute să trec prin asta în viaţă', mai spunea Tina Turner.

Operaţia a avut loc în 2017 şi a fost în mare parte un succes, deşi corpul ei încearcă să respingă noul organ. Simptomele – precum ameţeală, neatenţie, nelinişte – reprezintă provocări, dar, cu Bach alături, Tina Turner continuă să persevereze.

„Ştiu că aventura mea medicală este departe de a se încheia, dar sunt încă aici – suntem încă aici, mai apropiaţi decât ne-am fi imaginat vreodată. Privesc în urmă şi înţeleg de ce karma mea a fost aşa cum a fost. Binele a venit din rău. Şi nu am fost niciodată atât de fericită cum sunt azi', spunea Tina Turner în urmă cu ceva timp.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă