Care este atmosfera din Vama Nădlac, după ce mulți români din Italia și Franța se întorc acasă, în plină pandemie de coronavirus

Publicat pe

În noaptea de marți spre miercuri, mai mulți români din Italia și Franța s-au întors acasă, iar Libertatea a dezvăluit care este atmosfera din Vama Nădlac și ce părere au oamenii despre pandemia de coronavirus.

Care este atmosfera din Vama Nădlac, după ce mulți români din Italia și Franța se întorc acasă, în plină pandemie de coronavirusCare este atmosfera din Vama Nădlac, după ce mulți români din Italia și Franța se întorc acasă, în plină pandemie de coronavirus

Au început să vină valuri-valuri încă de pe la 2 dimineața, la mai bine de 4 ore de când autoritățile de la Budapesta le-au permis celor aproape 6.000 de români, majoritatea plecați la muncă în Spania sau Franța, să tranziteze teritoriul Ungariei, în urma unei negocieri pe cale diplomatică în București și Budapesta de a le permite românilor să tranziteze „o singură dată, pe un traseu stabilit dinainte' teritoriul țării vecine, scrie Libertatea.

 „A trebuit să facem grevă, să blocăm drumurile ca să nu mai poată trece TIR-urile, altfel nu ne băgau în seamă', susține un bărbat aflat pe scaunul din dreapta al unei mașinii cu numere de Germania.

„Am pus la dispoziție 10 filtre de intrare în țară ca să fluidizam traficul', a declarat pentru Libertatea un polițist de frontieră.

 Deși a fugit din calea pandemiei, românul e de părere că acest virus e doar „o simplă răceală'. „Asta e așa, un pic. Vine căldura și va trece peste toată lumea. Gripa asta o fost de când e lumea și acum nu știu cum să-i schimbe denumirea, așa că or băgat coronavirus', a spus bărbatul pentru Libertatea.

Deși mulți veneau din zone roșii, în care au fost martori la haosul creat de pandemie, oamenii s-au îmbulzit toată noaptea în ușa birourilor mobile amplasate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) la câțiva metri de barierele vameșilor.

„Mie nu mi-e teamă că mă infectez. Mi-e frică doar de Dumnezeu', a răbufnit un tânăr întors din Germania, vizibil extenuat de cele 24 de ore petrecute în mașină. Lucian are 30 de ani și e de loc din Râmnicu-Vâlcea. S-a întors acasă pentru că, spune el, firmele s-au închis, așa că „e logic' ca și el să revină acasă.

Deși Germania a fost printre primele țări din Uniune care a adoptat un pachet economic menit să-i protejeze pe angajații care vor avea de suferit de pe urma pandemiei cu coronavirus, unii români care lucrează acolo de ani buni s-au decis pur și simplu să plece acasă.

Decizia a fost luată de teamă că odată închise granițelele, așa vor și rămâne, iar ei nu se vor mai putea întoarce la viața lor obișnuită, așa că mai bine să stea acasă, alături de cei dragi.

Bravură sau chiar nu realizează cât de periculos e COVID – 19?

La coada din fața corturilor albastre din care ies și intră tăcuți oameni în combinezoane albe cu vrafuri de hârtii în mână se glumește mult pe seama virusului. Aproape mai nimeni nu-l ia în serios, iar atunci când o fac, o bună parte dintre cei aflați la frontieră, cred că e doar o invenție să sperie lumea.

Spre dimineață, când s-a mai mijit de ziuă, prin vama Nădlac continuau să intre mașini dinspre Ungaria, semn că intervalul orar pus la dispoziție de către partea maghiară a fost prelungit tacit de autorități care înțeleg fuga oamenilor spre propriile case.

FOTO: Libertatea

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter