Care este starea sopranei Maria Nicoară. Ce spun medicii despre micile progrese pe care le face: "Este oricând posibil să apară complicații"

Publicat pe

Starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, internată la spitalul de Neurochirurgie din Iași de aproape o lună, începe să fie din ce în ce mai bună, asta deși medicii sunt în continuare rezervați cu privire la recuperarea ei neuro-psihică. 

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Artista și-a revenit din comă, după ce a fost victima unui accident casnic și a căzut pe scări. Pare să facă progrese, însă medicii spun că nu poate fi vorba despre o recuperare în viitorul apropiat.

Potrivit Click.ro, pacienta se poate mișca, însă acestea pot fi mai degrabă mișcări reflexe. Adică nu sunt conștientizate de pacientă. Este monitorizată în permanență. Se observă diferite grade de mobilitate dar 'este greu de evaluat care va fi destinul neuro-psihic al pacientei'. Sursele medicale spun că mezzosoprana beneficiază de tratamente moderne.

'Este greu de spus ce se va întâmpla. Este la Terapie Intensivă, unde este evaluată în permanență motor, neurologic și psihic. I se recoltează analize în fiecare zi. În același timp se au în vedere și celelalte traumatisme pe care le-a prezentat la internare', au spus sursele pentru publicația citată. 

Referitor la informațiile conform cărora mezzosoprana Maria Macsim Nicioară nu va mai putea vorbi niciodată, sursele medicale afirmă că în acest moment nu se poate spune cu certitudine dacă se va întâmpla sau nu acest lucru.

'Tratamentul este de lungă durată. Nu numai recuperarea neuro-motorie trebuie luată în considerare ci și cea cognitivă. Traumatismul este însă extrem de sever și este încă prematur să se facă un prognostic în acest sens. În plus, cu toate că artista este în permanență monitorizată, este oricând posibil să facă complicații, infecții, escare, din cauza statului în pat. Medicii ne dau însă asigurări că beneficiază de cea mai bună îngrijire'. 

Care este starea sopranei Maria Nicoară. Ce spun medicii despre micile progrese pe care le face: "Este oricând posibil să apară complicații"Care este starea sopranei Maria Nicoară. Ce spun medicii despre micile progrese pe care le face: "Este oricând posibil să apară complicații"

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară este internată la Spitalul de Neurochirurgie de aproape o lună, din dimineaţa duminicii de 10 mai când a fost preluată de acasă de un echipaj SMURD care a intubat-o şi a transportat-o la unitatea medicală pentru intervenţie chirurgicală. S-a constatat că suferise un traumatism cranio-cerebral, cu mai multe ore în urmă, posibil prin cădere pe scări, şi se afla în comă, medicii fiind atunci rezervaţi cu privire la şansele de surpavieţuire din cauza leziunilor suferite.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter