Ce au gătit Chefii Adrian Hădean şi Nicolai Tand pentru Preşedintele Franţei François Hollande

Publicat pe

Adrian Hadean şi Nicolai Tand au primit cu mare bucurie propunerea de a găti pentru preşedintele Franţei François Hollande, aflat în vizită în România.

image-19-819x450

Cei doi au gătit un meniu de cinci feluri împreună cu echipa restaurantului Diplomat, iar rezultatul a fost unul extrem de apreciat, chiar daca au avut doar 3 ore la dispozitie pentru a gati un service de 24×5 farfurii.

Nicolai Tand şi-a vazut visul împlinit, acela de a găti pentru preşedintele Franţei şi premierul României, după ce cu ani în urmă ajungea in Franţa unde a lucrat ca şofer pe ambulanţă.

Adrian Hadean a dezvăluit acum pe blog-ul său povestea acestui meniu: „Am decis să fie românesc, să fie de sezon și să fie bun și fin', cei doi cumpărând din piaţă tot ce se putea.

14258262_1097019300335354_4708832033413990249_o

Iată meniul:

Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi  sotați în unt din Transilvania.

Pește: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, vinete afumate, piure de morcovi copți, cozi de raci.

Carne: mușchiuleț de berbecuț, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt și oțet de mere, morcovi crocanți, snopi de fasole verde opărită.

Desert: quenelle din brânză (ca un papanaș, da nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frișcă și piersici confiate cu vanilie.

Brânză: brânzeturi românești maturate în grotă, sirop de piersici și trufe negre.

Vin alb: Solo quinta, Recaș.

Vin roșu: Apogeum, Tohani.

Vin desert: Sirena Dunării, Vinarte.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter