Ce avere are Niculae Bădălău. Încasează lunar un salariu de peste 5.000 de euro

Publicat pe

Ce avere are Niculae Bădălău. Fostul politician PSD a fost reținut de DNA, fiind acuzat de dare de mită și trafic de influență, iar apoi s-a decis arestarea acestuia pentru 30 de zile. Se pare că fostul socru al Claudiei Pătrășcanu are o avere impresionantă. De asemenea, în ultimul an, a încasat lunar o sumă care depășește 5.000 de euro, ca vicepreședinte al Curții de Conturi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Fostul bron PSD, Niculae Bădălău, a fost reținut duminică de către procurorii anticorupție pentru dare de mită și trafic de influență, pentru 24 de ore. Ulterior autoritățile au luat decizia de a-l trimite după gratii pentru o perioadă de 30 de zile.

Ce avere are Niculae Bădălău. Încasează lunar un salariu de peste 5.000 de euroCe avere are Niculae Bădălău. Încasează lunar un salariu de peste 5.000 de euro

Ce avere are Niculae Bădălău

Conform ultimei declarații de avere depusă oficial de Niculae Bădălău, ca vicepreședinte al Curții de Conturi, în ultimul an a încasat lunar un salariu de aproape 5.300 de euro din partea acestei instituții. Mai precis, suma totală încasată de fostul socru al Claudiei Pătrășcanu de la Curtea de Conturi a fost de 317.741 de lei, adică un salariu lunar de 26.478 de lei (5.295 de euro), informează Adevărul.ro.

În anul 2021, a vândut și un teren intravilan, pentru care a încasat suma de 600.000 de euro. Familia Bădălău are în conturi 660.058 euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari, se mai arată în același document. În plus, averea lui Niculae Bădălău este completată și de bijuterii de 25.000 de euro, tablouri în valoare de 12.000 de euro, două case și patru terenuri.

Citește și: Niculae Bădălău a fost reținut de DNA, într-un dosar de corupție. Tatăl lui Gabi Bădălău este acuzat de dare de mită și trafic de influență

Citește și: Niculae Bădălău s-a distrat la ziua nepotului său, cu o zi înainte să fie reținut de DNA. Imagini de la petrecere

Citește și: Claudia Pătrășcanu susține că este urmărită de Gabi Bădălău, după divorț:”În ce teroare trăiesc eu, doar pentru că…”

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Se pare că fostul politician i-ar fi cerut unui primar să atribuie un contract unei rude de-ale lui Niculae Bădălău, mințind că ar putea să își folosească influența ca să aducă primăriei respective finanțare pentru alte două proiecte.

‘În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus (consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit), i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă …», inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme’, au susţinut procurorii, în ordonanţă.

Nu va fi încă demis

Curtea de Conturi a informat că nu-l va demite pe fostul politician PSD decât în cazul în care acesta va fi condamnat definitiv. Niculae Bădălău a mai fost urmărit penal și în anul 2013, fiind acuzat atunci de trafic de influență.

Precizăm faptul că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ,,de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează., mai arată sursa citată anterior.

Sursă foto: Facebook.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter