Ce face ucigașul Mihaelei Runceanu, la 13 ani de când a ieșit din închisoare. Și-a refăcut viața complet, după eliberare

Publicat pe

Moartea Mihaelei Runceanu a rămas un subiect șocant, iar crima petrecută atunci a șocat pe toți. Cântăreața de muzică ușoară Mihaela Runceanu a fost ucisă cu sălbăticie, iar ucigașul ei și-a refăcut viața după 13 ani petrecuți în închisoare. Mulți s-au întrebat de ce pedeapsa lui a fost atât de blândă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cum s-a întâmplat totul

Pe 1 noiembrie, în jurul orei 1.00 a.m, Mihaela Runceanu a fost asasinată în garsoniera sa din București, situată pe Șoseaua Mihai Bravu. Pe 2 noiembrie, la 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ștefănescu este prins și arestat. Pe 4 noiembrie 1989, cântăreața este înmormântată la cimitirul 'Dumbrava' din Buzău.

În 2009, Ștefănescu a povestit cu amănunt tot ce s-a întâmplat în noaptea fatidică, în emisiunea 'Happy Hour', unde au fost prezenți apropiați de-ai cântăreței, dar și unul dintre criminaliștii care s-au ocupat de caz la acea vreme.

„Am ajuns la Mihaela in jur de ora 22.00. Imi aduc aminte ca a fost o intamplare ca am ajuns la ea. Eu nu mai trebuia sa ajung in seara aceea acolo, pentru ca vorbisem la telefon. Totusi am ajuns si ea a adormit', a spus ucigașul.

Cei doi s-au înțeles ca el să plece în clipa în care se termina filmul pe care și l-au pus să-l vizioneze. Însă el a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a dat foc locuinței.

Procesul a durat trei luni

Procesul a durat trei luni, iar bărbatul a fost condamnat pentru omor. A stat 17 ani în penitenciar, deși fusese condamnat la 25 de ani de închisoare. El a fost grațiat în anul 2006, printr-un decret semnat de Ion Iliescu. Avea doar 21 de ani când a intrat în celulă. Mihaela Runceanu avea 34 de ani.

„Înainte să ne vedem vorbeam la telefon, nu eram de-al casei ca să merg să bat la uşă fără să anunţ. În seara în care a murit am fost la ea în jurul orei 22. Era frumos afară şi îmi aduc aminte că înainte să ne vedem a fost o întâmplare ca şi cum nu ar fi trebuit să ajung la ea. Mi-a spus să ne vedem altă dată, însă când am vorbit ultima dată la telefon, m-a întrebat dacă pot să ajung la ea în jurul orei 22 ca să apucăm să vedem filmul până la 12 noaptea', scrie în rechizitoriu.

Ce face ucigașul Mihaelei Runceanu, la 13 ani de când a ieșit din închisoare. Și-a refăcut viața complet, după eliberareCe face ucigașul Mihaelei Runceanu, la 13 ani de când a ieșit din închisoare. Și-a refăcut viața complet, după eliberare

În timp ce el se uita la film, Mihaela s-a dus să facă o baie, apoi s-a întors în cameră și s-a așezat în pat, permițând bărbatului să rămână peste noapte în garsonieră, urmând a dormi în fotoliul existent. Se făcuse târziu, în jur de 12 noaptea, iar invitatul a rămas, deși venise cu mașina proprie. După altă versiune, cu un taxi misterios ori cu mașina unui complice, care l-ar fi așteptat toată noaptea în apropiere, ca să recupereze prada din garsonieră.

„(…) A tăiat o bucată din cablul de la telefon și în câteva secunde a încercat s-o stranguleze. Mihaela s-a trezit din somn și s-a apărat cât a putut, însă în cele din urmă nenorocirea s-a consumat. După ce și-a definitivat oribila crimă, a luat tot ce era mai de preț din casă și a mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină. A turnat peste cadavru și apoi i-a dat foc. A părăsit locuința și a mers la iubita lui din acel moment.'

Ce face acum ucigașul Mihaelei Runceanu

După 17 ani de pușcărie și încă 10 în care a încercat să își găsească de lucru în România, despre Ștefănescu se știa în 2017 că s-a angajat la un depozit lângă Londra. În primă fază, el a încercat să se angajeze la un magazin de haine din București, numai că lumea a început să îl recunoască, iar curiozitățile erau din ce în ce mai multe în ceea ce privește decesul Mihaelei Runceanu. S-a retras în liniște, în casa părintească, într-o localitate de lângă Capitală.

Salvarea lui a venit câțiva ani mai târziu, din partea unor prieteni care au rămas alături de el în tot acest timp și care i-au oferit posibilitatea de a lucra departe de România.

„Mi-e bine. Am plecat în Anglia. Lucrez la un depozit, în apropiere de Londra. Nu vreau să mai ştiu nimic despre România. Orice este posibil dacă vrei cu adevărat. Motivaţia o găsim în noi dacă o căutăm adânc', declarat Ștefănescu pentru Click, în 2017.

Licențiat în psihologie, bărbatul își dorea tot atunci să-și echivaleze studiile pentru a renunța la munca de jos și a practica o meserie pe măsura studiilor sale.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter