Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume. Fosta profesoară de română o crește singură pe Eliza: "Calculez fiecare ban"

Publicat pe

Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor, în 2005, pentru faptul de a fi cea mai bătrână mamă din lume. Profesoara de limba română a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă la vârsta de aproape 67 de ani. Eliza, fiica Adrianei Iliescu va împlini luna aceasta 17 ani și are o relație extraordinară cu cea care i-a dat viață. Ce pensie primește lunar fostul cadru didactic?

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Adriana Iliescu a dat o lecție tuturor, î 2005, când a reușit să aducă pe lume un copil, la vârsta de aproape 70 de ani. Acum în vârstă de 84 de ani, fosta profesoară este extrem de mândră de fiica ei. Aceasta a mărturisit că Eliza își dorește să urmeze două facultăți, iar apoi să intre și ea în învățământ. Cu toate astea, Adriana Iliescu are o situație financiară modestă, iar lună de lună trebuie să fie chibzuită cu banii de pensie, mai ales că fiica ei a crescut și are nevoie de multe lucruri.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume. Fosta profesoară de română o crește singură pe Eliza: "Calculez fiecare ban"Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume. Fosta profesoară de română o crește singură pe Eliza: "Calculez fiecare ban"

Bucuria Adrianei Iliescu este faptul că fiica ei a crescut sănătoasă, iar peste câteva zile o va sărbători. Adolescenta va împlini 17 ani, iar mama sa se pregătește să o sărbătorească așa cum se cuvine. Chiar și așa, multă lume s-a întrebat ce pensie are aceasta și cum se descurcă să trăiască.

Citește și: Cum arată casa în care locuiesc Adriana Iliescu și fiica ei:”Nu ne plângem”

Citește și: Cum i-a explicat Adriana Iliescu fiicei sale că a născut-o la 66 de ani:”A avut lacrimi în ochi și…”

Citește și: Anamaria Prodan nu i-a dat voie lui Reghe să aibă conturi pe rețelele de socializare:„Ce fel de bărbat ești, mă, nebunule, tu?'

Citește și: Oana Mizil, primele declarații după ce Marian Vanghelie a fost săltat de DNA:„Eu am rămas cu fetița într-o cameră, ca să nu'

Ce pensie are Adriana Iliescu

Adriana Iliescu este un fost profesor universitar de literatură și limba română, iar în prezent primește o pensie lunară de 2.000 de lei, bani pe care îi folosește pentru a se întreține pe ea și pe fiica sa, Eliza. La această sumă de bani se adaugă și bursa de merit a Adrianei, în valorea de aproximativ 400 de lei. Deși au existat zvonuri conform cărora nu s-ar descurca pe plan financiar, aceasta a dezmințit aceste informații.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor. Aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei.Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!', a declarat aceasta pentru playtech.ro.

Eliza vrea să devină profesoară

Adriana Iliescu a devenit mamă la vârsta de 66 de ani, pe 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din Capitală. Femeia a fost supusă unei fertilizări în vitro, cu o sarcină gemelară.

Adriana a beneficiat inițial de tratament hormonal, pentru îndepărtarea efectelor menopauezi, după care a fost fertilizată în vitro, fiind supravegheată de medicul Bogdan Marinescu. Femeia este recunoscătoare pentru că a reușit să-și crească fiica frumos. Mai mult, Adriana este mândră de fiica ei care vrea să dea la Facultatea de Litere, urmând să devină profesoară de limba și literatura română.

Eliza e bucuria ochilor mei. E premianta clasei și unul dintre cei mai buni copii din liceu. Are o medie generală apropiată de zece. Nu chiar nota maximă, ceea ce după mine nu e totuși puțin lucru, mai ales că e în clasa a douăsprezecea, una decisivă pentru viitorul ei. Cu alte cuvinte, va merge la Facultatea de Litere, urmând să devină profesoară de limba și literatura română!', mai spune Adriana Iliescu.

Adriana Iliescu a avut tripleți

Adriana Iliescu a rămas însărcinată cu tripleți, dar a născut, la mai puțin peste 34 de săptămâni, un singur copil. Un prim embrion s-a oprit din dezvoltare după trei săptămâni, iar al doilea, care s-a dovedit a fi tot fată, a murit după 34 de săptămâni.

Din această cauză, Adriana Iliescu a născut prin cezariană, aducând-o pe lume pe Eliza Maria Bogdana. Până la 29 decembrie 2006, Adriana Iliescu a deținut titlul de cea mai bătrână mamă a planetei. Femeia este este fericită că o are pe Eliza în viața ei, de care este foarte mândră.

Sursa foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter