Ce pensie primește Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă a tuturor timpurilor, de la statul român. Există o altă sportivă care încasează mai mulți bani

Publicat pe

Nadia Comăneci este una din mândriile țării noastre, cea care ne-a făcut cunoscuți întregii lumi după ce a devenit prima sportivă care a obținut o notă de 10 pentru un exercițiu, la Jocurile Olimpice de la Montreal  din 1976. 

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

După ani de muncă și de performanță sportivă, Nadia Comăneci este recompansată lunar cu o pensie în valoare de 13.149 de lei, potrivit Kanal D. 

Însă pensia Nadiei este întrecută de cea a canotoarei Veronica Cochelea, care are o pensie de 15.080 de lei. 

Nadia a reușit să părăsească orașul natal, Oneștiul, și să pornească o nouă viață în America. Părinții ei, Ștefania și Gheorghe Comăneci erau despărțiți din anii 1970. Nadia a declarat pentru Revista Tango: „Nu mi-a picat deloc bine să aflu că părinții mei se despart, dar am înțeles că e mai bine așa'.

Gheorghe Comăneci locuia la țară și era un om gospodar. Își omora timpul cu munca în grădină. Cultiva castraveţi, îi punea la murat şi îi vindea într- o piaţă din Oneşti. Vestea tristă a venit apoi, în 2012. Tatăl Nadiei, Gheorghe Comăneci a încetat din viață joi, 12 ianuarie 2012, la Spitalul Universitar de Urgență București. El suferea de ciroză și fusese internat a două zi de Crăciun în urmă unei hemoragii digestive.

Nadia Comăneci este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal', prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut.

Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). A

Ce pensie primește Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă a tuturor timpurilor, de la statul român. Există o altă sportivă care încasează mai mulți baniCe pensie primește Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă a tuturor timpurilor, de la statul român. Există o altă sportivă care încasează mai mulți bani

casă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste', fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter