Ce poveste ascunsă are verigheta Reginei Elisabeta a II-a. Cât de valoroasă este

Publicat pe

Regina Elisabeta a II-a atrage atenția întotdeauna cu ajutorul ținutelor în culori aprinse, însă puțini sunt atenți și la bijuteria valoroasă pe care Suverana o poartă pe mână. Accesoriul are o poveste aparte în spate. Află motivul pentru care poartă bijuteria chiar și atunci când are mănuși.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Regina Elisabeta a II-a nu se poate despărți de inelul de logodnă dăruit de Ducele de Edinburgh în 1947, regretatul ei soț. Încă de când i-a fost oferit, Regina l-a scos o singură dată de pe deget, pentru a putea fi micșorat.

La vremea respectivă, Prințul Philip i-a oferit bijuteria impresionantă, care a fascinat-o pe deplin pe Regină. Bijuteria are o legătură strânsă cu familia Ducelui, mai ales că diamantele accesoriului au aparținut mamei lui.

Ce poveste ascunsă are verigheta Reginei Elisabeta a II-a

Povestea inelului de logodnă este una cu adevărat extraordinară. Prințesa Alice, mama Prințului Philip, a primit o tiară cadou de la mătușa ei, țarina Alexandra a Rusiei. Atunci când a cunoscut-o pe Regina Elisabeta, Prințul Philip i-a dăruit acesteia un inel de logodnă care conținea uimitoarele bijuterii Romanov, provenite din coronița Prințesei Alice de Battenberg, mama lui.

Citește și: Ce probleme de sănătate are Regina Elisabeta a II-a, la 95 de ani. Casa Regală a făcut anunțul

Citește și: Prințesa Beatrice a născut o fetiță! Regina Elisabeta a II-a e străbunică a 12-a oară

Citește și: Dragoș Bucur, primele declarații despre noul sezon Românii au Talent: „Eu mă așteptam să fie…'

Citește și: Adriana Trandafir și fiica ei, Maria Speranța, au plâns la Asia Express: „N-aș fi crezut că…”

Ce scrie pe verigheta Suveranei

Inelul de logodnă al Suveranei are o piatră strălucitoare de 3 carate, iar design-ul bijuteriei este modest, față de alte inele de logodnă de la Casa Regală Britanică. Pentru a o impresiona pe Regină, Prințul Philip a comandat ca inelul de logodnă să fie făcut la Londra. La nunta lor, Ducele i-a făcut Reginei cadou de nuntă diamantele rămase din tiara țarinei Alexandra, mama lui, sub forma unei brățări. De atunci, Majestatea nu s-a mai despărțit de accesoriul valoros.

Regina Elisabeta a II-a poartă și acum inelul de logodnă, cât și verigheta din aur galez, două accesorii extrem de valoroase pentru ea.

Conform site-ului The Diamond Store, inelul de logodnă ar valora aproximativ 150.000 de lire sterline. Un alt detaliu important, povestit de autoarea Ingrid Seward, în cartea Prince Philip Revealed', este faptul că Prințul Philip avea un mesaj secret scris pe verigheta Reginei, mesaj pe care doar trei persoane l-au văzut vreodată.

Ce probleme de sănătate are Regina Elisabeta a II-a, la 95 de ani

Pe 12 octombrie, Regina a folosit un baston când a sosit la catedrala Westminster Abbey, unde s-a sărbătorit centenarul Legiunii Regale Britanice.

Monarhul în vârstă de 95 de ani a fost însoțită de fiica ei, prințesa Anne, în mașina care a adus-o la celebra catedrală din Londra.

Regina este văzută rar folosind bastonul, dar a mai fost fotografiată anterior ajutându-se de el pentru a se deplasa, inclusiv în 2003 și 2004, după ce a fost operată la genunchi, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Pentru evenimentul respectiv, s-a spus că Regina ar fi folosit bastonul doar „pentru confort’, fără a fi specificate motive medicale clare, însă gurile rele afirmă că de vină pentru această decizie ar fi intrarea în Catedrală, care nu este tocmai perfect nivelată și ușor de parcurs la această vârstă.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter