Adrian Păduraru recunoaște că între el și Teodora Mareș, cu care a format un cuplu în Declarație de dragoste, nu exista chimie. Filmul a avut un succes răsunător și mulți și-ar fi dorit ca povestea lor să meargă mai departe. Între ei nu a fost, însă, niciun fel de scânteie.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
Adrian Păduraru era pe atunci student la teatru, dar are convingerea că nu era bine cu el, de unde și purtarea lui rece cu Teodora Mareș. Actorul mărturisește că a ajuns să lege prietenii de durată cu colegii lui mult mai târziu. Astăzi, își amintește cu drag de George Alexandru, cu care a împărțit multe înainte să moară.
Ce relație a avut Adrian Păduraru cu Teodora Mareș
Adrian Păduraru și Teodora Mareș au avut un joc actorices de excepție în Declarație de dragoste. Mulți s-au regăsit în povestea celor doi adolescenți și au trăit totul cu sufletul la gură.. Filmul a rămas un etalon și pentru generațiile care au urcat. Cu toate astea, Adrian Păduraru spune despre relația cu Teodora Mareș că a fost departe de tot ce se întâmpla în film, pentru că între ei nu a existat niciodată o scânteie.
„Eram buni actori (râde). Credeam în personajele noastre, în poveste, ne înțelegeam, dar nu era acea chimie. Eu nu eram bine cu mine în acea perioadă și atunci e greu să stabilești o relație bună, inclusiv de parteneriat în actorie. Noi eram bine, nu ne certam, dar nu era scânteie', spune Adrian Păduraru, pentru Adevărul.
Cum explică Adrian Păduraru succesul filmului Declarație de dragoste
Filmul a avut un succes colosal. Nu visau la asta nici actorii cu greutate care au apărut în rolurile principale. Adrian Păduraru a crezut că producția e mult prea siropoasă, visa la altceva, dar a avut parte de surpriza vieții lui.
„Succesul a fost șocant. Nu ne așteptam. Generația noastră credea că dacă nu faci film cu Dan Pița și alții mari de la acea vreme nu ai nicio șansă. Știam foarte puțin despre Nicolae Corjos la momentul acela. Și povestea despre revolta post-adolescentină mi se părea că este siropoasă. La 20 și ceva de ani, student la teatru, vrei să ai un personaj puternic, un tânăr furios. Eu oricum eram revoltat împotriva distribuirii mele în roluri de băieți buni (râde). Personajele atât de luminoase sunt greu de jucat pentru că nu au nuanțe, trebuie să le inventezi subnuanțe, lucruri extrem de fine. Nu aveam răbdare să fac și mi se părea spectaculos să ai rolul băiatului rău, care se bate, are sânge pe față. Deci da, succesul filmului a fost o surpriză. Pe de altă parte, nu știu de unde învățaserăm noi să fim foarte profesioniști. Îmi amintesc că aveam un caiet de actorie în care scriam ce îmi propuneam pentru secvențe, ce să arăt în fiecare, cum se dezvoltă personajul.
După ce se încheia ziua de filmare, analizam ce a ieșit. Când vedeam materialul filmat, dacă regizorul ne primea și pe noi, actorii, analizam cele trei dimensiuni: ce mi-am propus să fac, ce mi se părea că am realizat și ce ieșea de fapt. Desigur, și ceea ce vedeai nu era 100% obiectiv pentru că aveam asemenea emoții când vedeam materialul filmat, încât nu făceam o apreciere foarte exactă. Și astăzi se vede că filmul este lucrat, muncit, atent făcut, nu la întâmplare. Operatorul Doru Mitran a fost foarte important în realizarea filmului. Era un operator extraordionar, un artist și un sprijin foarte important pentru noi, actorii. Era mai mucalit așa, iar atitudinea lui ne ajuta să ne echilibrăm acolo unde trebuie', mai spune Adrian Păduraru.
Adrian Păduraru, amintiri cu George Alexandru
Adrian Păduraru a păstrat distanța și de alți colegi, pe care, cu timpul, a ajuns să îi descopere într-o altă lumină. Actorul are multe amintiri cu George Alexandru, de care viața l-a apropiat la un moment dat.
„Mă înțelegeam aparent bine, și spun astfel pentru că eu, în acea perioadă, nu eram în echilibru cu mine însumi. Plecând de la această premisă, relațiile nu aveau cum să fie autentice dacă eu nu eram autentic în mine. Aveam un zâmbet care acoperea orice fel de situație în care eram nesigur. Relațiile mele puternice cu colegii s-au clădit în ultimii 10-15 ani, inclusiv cu oameni cu care nu schimbam nici măcar două vorbe în facultate. Eu credeam că sunt vai de capul lor, ei credeau că eu sunt vai de capul meu (râde). De exemplu, eu și George Alexandru păream din două lumi cu totul diferite, cu două sensuri sau direcții de dezvoltare diferite și nu îmi amintesc să fi schimbat mai mult de saluturi în timpul facultății. Într-o zi, înainte cu cinci ani înainte de a se stinge, nu știu în ce context, am stat de vorbă și ulterior am dezvoltat o relație adevărată, caldă, sinceră, în care niciunul dintre noi nu voia să îi arate celuilalt nimic, ne acceptam cu bune și cu rele. Astăzi am relații bune, calde, în sensul cel mai bărbătesc de iubire, cu mai mulți colegi cu care nu aveam legături în facultate”, adaugă Adrian Păduraru.