Celebrităţi care au murit în 2014

Publicat pe

2014 a fost anul în care lumea cinematografiei a pierdut câteva nume de referinţe. Din păcate, 2 dintre actorii care ne-au părăsit anul acesta, Robin Williams şi Philip Seymour Hoffman, au ales să-şi încheie socotelile cu viaţa mult prea devreme.

 

Pe 12 august, la 63 de ani, Robin Williams, unul dintre cei mai mari actori de comedie, a sfârşit tragic, punându-şi capăt zilelor în locuinţa sa din San Francisco. Cu roluri memorabile în „Good night, Vietnam”, „Hook” sau „Mrs Doubtfire”, Williams a marcat istoria cinematografiei. Din păcate, depresia severă cu care se confrunta de ani buni, i-a fost fatală, actorul luptându-se „si cu dependenţa de alcool şi droguri.

 

Tu – tu singur o să ai stelele aşa cum nu le mai are nimeni. Într-una dintre ele o să trăiesc şi eu. Într-una din ele o să râd. Şi atunci când o să te uiţi la stele, eu o să-ţi zâmbesc din ele. Tu – numai tu – vei avea stelele care pot râde. Te iubesc. Mi-e dor de tine. O să încerc să privesc mereu în sus', a scris Zelda, fiica sa, după moartea lui, reproducând un pasaj din cartea „Micul Prinţ'. Pe lângă Zelda, Williams mai avea 2 fii, actorul fiind extrem de mândru de copiii săi. Sunt zile în care îi privesc şi îmi spun: '. Un Paradis, pe care l-a parasit mult prea devreme, din păcate.

 

Pe 2 februarie, Philip Seymour Hoffman a încetat din viaţă în urma consumului unei combinaţii fatale de droguri. În sângele talentatului actor răspătit cu Oscar pentru magistrala interpretare din „Truman Capote' au fost găsite urme de cocaină, heroină, amfetamine. Dispariţia sa la vârsta de 46 de ani a şocat cetatea filmului, iar mesajele prietenilor şi partenerilor săi din filme au umplut reţelele de socializare.

 

Celebra animatoare de televiziune din America, Joan Rivers, a murit la 81 de ani în urma unui stop cardio-respirator. Rivers a fost una dintre primele actriţe de stand-up comedy şi una dintre prezentatoarele emisiunii TV Fashion Police', de pe postul E!, remarcându-se prin stilul său extrem de acid. Ceremonia de înmormântare s-a desfăşurat, aşa cum şi-a dorit, în prezenţa a numeroase vedete, fotografi şi camere de televiziune.

 

Shirley Temple a încetat din viaţă la 85 de ani, din cauze naturale şi va rămâne cel mai celebru copil vedetă din istorie. A avut primul rol la vârsta de 3 ani, iar la 6 primea Premiul Oscar. În 1950, la vârsta de 21 de ani, după numeroase roluri, se implica în politică, imbratisand idiologia Partidului Republican.

 

„Cu profundă durere, dar şi cu multă recunoştinţă pentru viaţa ei incredibilă, confirmăm decesul lui Lauren Bacall', acesta a fost mesajul familiei lui Humphrey Bogart care anunţa pe 13 august decesul legendarei actriţe Lauren Bacall. La 19 ani, tănăra blondă cu ochi albaştri şi voce gravă era distribuită în pelicula „To Have and Have Not'. Îl avea alături pe Humphrey Bogart, în vârstă de 44 de ani. A fost începutul unei poveşti de iubire incredibile care s-a desfăşurat pe parcursul a 12 ani, până la moartea actorului, răpus de cancer. Împreună au avut 2 copii, iar Lauren a mai avut un copil, dintr-o a doua casatorie.

 

Richard Attenborough, actor şi regizor britanic, a murit la 90 de ani. A regizat un film despre „Mahatma Ghandi' pentru care a primit Premiul Oscar pentru Cel mai bun regizor, dar a jucat şi în celebrul „Jurassic Park'. Era cavaler al Ordinului Marii Britanii şi baron şi a câştigat de-a lungul carierei sale numeroase premii.

 

Foto: Hepta

 

Celebrităţi care au murit în 2014Celebrităţi care au murit în 2014

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter