Charlie Chaplin a murit în ziua de Crăciun. Ce s-a întâmplat apoi cu trupul său este din filme de groază!

Publicat pe

Charlie Chaplin a murit în ziua de Crăciun, în somn, în 1977. După o carieră fulminantă, actorul s-a stins la vârsta de 88 ani, fără să se știe că suferă de vreo boală. Însă nu și-a găsit liniștea nici după ce a închis ochii și ce s-a întâmplat mai apoi cu trupul său pare scenariu de filme de groază.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Sir Charles Spencer Jr, pe numele său adevărat, s-a născut pe 16 aprilie 1889, în Marea Britanie. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri ale cinematografiei secolului XX. Celebritatea i-a adus, însă, probleme și după ce a închis ochii, iar moartea sa este umbrită de un scandal uriaș.

Charlie Chaplin a murit în ziua de Crăciun. Ce s-a întâmplat apoi cu trupul său este din filme de groază!Charlie Chaplin a murit în ziua de Crăciun. Ce s-a întâmplat apoi cu trupul său este din filme de groază!

Ce s-a întâmplat după moartea lui Charlie Chaplin

Charlie Chaplin fost înhumat în cimitirul Corsier-Sur-Vevey, Vaud, Elveția, însă pe 1 martie 1978, trupul său a fost furat de un grup de mecanici elvețieni, cu scopul de a cere bani de răscumpărare de la familia lui Chaplin.

Aceștia au cerut suma de 600.000 de franci elvețieni pentru a returna sicriul. S-au răzgândit mai apoi și au cerut doar 100.000 de franci elvețieni. Hoții au fost căutați timp de 10 săptămâni de polițiști, însă fără succes. Cei doi au fost prinși după mai mult timp, iar cadavrul a fost găsit.

În momentul în care au fost întrebați unde se află trupul lui Charlie Chaplin, bărbații au afirmat că au uitat unde l-au îngropat. Au afirmat, totuși, că este undeva într-un lan de porumb, întrucât l-au îngropat pe când recolta era mai mică.

Sicriul cu trupul lui Chaplin a fost recuperat, în cele din urmă, și a fost reînhumat sub 1.8 metri de beton pentru a preveni alte incidente.

Proprietarul lanului de porumb a fost deranjat de faptul că autoritățile i-au răvășit pământul, dar a decis să profite de situație, potrivit unica.ro. Acesta a instalat pe locul lanului de porumb o plăcuță pe care a scris: „Aici s-a odihnit Charlie Chaplin. Pentru un timp'.

Citește și: Cine este Winael Baldus de la Vocea României. Este îndrăgostit de o româncă

Citește și: Când și cum va naște Cristina Bălan:„Prima naștere a fost extrem de traumatizantă, foarte mulți medici sunt brutali, le vorbesc urât femeilor. Am fost tratată…’ / EXCLUSIV

Detalii neștiute din viața lui Charlie Chaplin

Revista Historia a găsit câteva detalii neștiute din viața marelui actor:

1.Chaplin, împreună cu mama sa și rudele sale, au fost trimiși în înfricoșătorul atelier victorian când el avea doar 7 ani. După destrămarea căsniciei părinților săi, mama lui Charlie a luptat pentru a-și tine familia departe de sărăcie, dar fără nici un ajutor din partea tatălui său. Părinții erau despărțiți de copiii lor la intrare și din acel moment trăiau vieți total separate. Copiii familiei Chaplin au fost trimiși la o școală sărăcăcioasă într-o altă parte a Londrei câteva săptămâni mai târziu, iar decurs de 2 luni, mama lui a suferit o cădere nervoasă și a fost internată într-un sanatoriu.

2.Începuturile extrem de sărăcăcioase ale lui Charlie Chaplin fac din povestea sa, drumul de la mizerie la bogăţie, cea mai rapidă ascensiune din istoria Hollywood-ului. Și-a început viața ca un copil fără adăpost, muncitor la atelier și neavând un ban în buzunar  și a ajuns să aibă o avere de mai multe milioane de dolari.

3.Când a urcat prima dată pe o scenă, avea doar 10 ani și făcea parte dintr-un grup de dansatori în saboți numit Eight Lancashire Lads(Opt Flăcăi din Lancashire).

4.În anul 1914, Chaplin a început să își regizeze filmele, timp în care acesta realiza câte un film de scurt-metraj în fiecare săptămână pentru Keystone.

5.Până în anul 1915 apăruse în numeroase lung-metraje și devenise primul idol al cinematografiei la nivel global. A avut o linie de obiecte personalizate, a apărut pe coperțile revistelor, a avut chiar și propriile benzi desenate.

6.În anul 1916, Charlie a semnat un contract cu Corporația Filmului Mut (Mutual Film Corporation) pentru fabuloasa sumă de 670,000 de dolari pe an. Acest lucru l-a făcut unul dintre cei mai bine plătiți oameni din lume. Prin comparație, președintele SUA era plătit cu aproximativ 75,000 de dolari în acea perioadă.

7.Prin prisma noului contract, Chaplin chiar trebuia să muncească pentru ceea ce câștiga. Se stipula că trebuia să lanseze 2 filme noi în decurs de 4 săptămâni.

8.Chaplin a fost criticat de mass-media britanică pentru că nu a luptat în Primul Război Mondial, dar, în ciuda acestui lucru, a rămas favoritul trupelor armate. S-a înscris pe listele de recrutare din SUA, dar nu a fost chemat la arme  nici de Marea Britanie, nici de America.

9.Pentru a doua oară, s-a căsătorit cu actrița adolescentă, Lita Grey, atunci când au descoperit că era însărcinată. Deoarece ea avea doar 16 ani, la acea vreme (Chaplin avea 35) ar fi putut fi acuzat, conform legii, de viol, așa că s-au căsătorit în secret în Mexic pentru a evita problemele. Aceștia au divorțat după 2 ani, iar ea a iscat un mare scandal acuzându-l de „perversiuni sexuale'.

10.Charlie Chaplin a fost, de asemenea, un muzician și compozitor pasionat, înfocat. Nu avea nici un fel de studii muzicale și nu știa să scrie și să citească partituri, dar a compus muzică pentru multe dintre filmele sale cu ajutorul altor muzicieni și compozitori. Una dintre cele mai cunoscute compoziții ale sale este piesa „Smile', care a fost un hit petru Nat King Cole în 1954.  

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter