Saveta Bogdan dă de pomană, de Crăciun, pentru părinții și frații ei decedați: „Împart pentru ei din toate preparatele pe care le am” / EXCLSUIV

Publicat pe .

Saveta Bogdan dă de pomană, de Crăciun, pentru părinții și frații ei decedați. În ziua Nașterii Domnului, cântăreața Saveta Bogdan va împărți de pomană pentru părinți și cei doi frați decedați. Bradul împodobit îl stropește cu apă rece zilnic, acesta fiind un truc pe care l-a învățat de la o bunică. Solista se pregătește ca la carte pentru sărbătorile de iarnă. A preparat cârnați și abia așteaptă să facă sarmale și alte bunătăți pentru Crăciun. Mai multe 'minuni culinare', precum caltaboș sau lebăr, le-a primit din Maramureș. Artista îi va avea la masă pe fratele ei și niște fini.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Saveta Bogdan dă de pomană, de Crăciun, pentru părinții și frații ei decedați. Saveta Bogdan va da de pomană de sărbători pentru părinții și frații ei decedați. A împodobit bradul cu mult înainte de Crăciun și îl stropește zilnic cu apă rece, să nu se usuce. Acesta este un truc pe care l-a învățat de la o bunică. Artista a făcut deja cârnații, iar sarmalele, piftia și friptura le va face în Ajun. Mai multe preparate tradiționale le-a primit din Maramureș.

72611353_2448362318766980_8820889998711586816_n72611353_2448362318766980_8820889998711586816_n

Citește și: De ce s-a temut Saveta Bogdan să meargă la înmormântarea Corneliei Catanga.”Dacă mergeam, ne hăituiau…”

Citește și: Viața dramatică a artistei Saveta Bogdan.A fugit cu iubitul în lume la 16 ani, s-a măritat la 18, iar la 20 a rămas văduvă

Citește și: Pictorial exclusiv cu Paula Seling și fiica ei, în vârstă de 9 ani. De ce a ținut totul secret până acum:„Ne iubim enorm și am sentimentul că Dumnezeu ne-a pregătit, pentru venirea ei, de mult timp' / SUPEREXCLUSIVITATE

Citește și: Anca Pandrea, gest emoționant în memoria lui Iurie Darie. Ce face de Sărbători, la mormântul lui:„Îi punem și lui tacâmuri la masă, ca și când este aici' / EXCLUSIV

Saveta Bogdan dă de pomană, de Crăciun, pentru părinții și frații ei decedați

Saveta Bogdan va împărți de pomană pentru rudele decedate. Ea va pune de Sărbători, în caserole, din toate preparatele pe care le are la masă și le va da pentru părinții și frații ei. Solista de muzică populară a împodobit bradul de Crăciun, pe care îl stropește în fiecare zi cu apă rece, așa cum a învățat-o o bunică.

'Mi-am făcut bradul, abia aștept Sărbătorile. Le aștept cu cârnați, cu caltaboș, cu lebăr, tobă, sarmale… Vreau să fac piftie, toate minunile care se fac de Sărbători, dar eu țin post acum. Mă pregătesc cu toată mâncarea tradițională care se făcea la noi, în Ardeal. La noi se făceau cârnați, așa că am făcut cârnați și i-am pus la uscat. I-am uscat puțin, apoi i-am pus la frigider, ca să nu se strice. Cum a dat frigul, i-am scos pe balcon. Mie îmi place să fac.

Am o prietenă din Maramureș care mi-a adus lebăr și caltaboș. Extraordinar de buni. Eu știu cum se fac acolo. I-a afumat un pic. Eu o să fac friptură, fac sarmale, piftie… Vreau să fac și salată de boeuf, dar sunt prea multe. O să vină finii la mine și mai am un frate în București, care o să vină și el. O soră de la Sângeorz Băi mi-a trimis puțină slănină afumată', a declarat Saveta Bogdan, pentru viva.ro.

„Eu împart în ziua de Crăciun pentru mama, tata și pentru cei doi frați care mi-au murit'

În ziua de Crăciun, cântăreața de muzică populară va împărți pomană pentru părinții și cei doi frați, care au murit de mai mult timp. Saveta Bogdan pune în caserole și împarte din tot ce are la masa de sărbători.

'Eu împart în ziua de Crăciun pentru mama, tata și pentru cei doi frați care mi-au murit. Se dă de pomană de Crăciun. Eu pun în caserole și dau la fiecare ce am. Așa că, împart pentru ei din toate preparatele pe care le am, dar și din cele pe care o să le fac abia de acum. O să dau și sarmale și friptură, de toate', povestește interpreta.

Saveta Bogdan: 'Îmi place ca în casă să miroasă a brad'

Pentru a păstra bradul verde, cântăreața de muzică populară folosește un truc vechi de la bunica ei. De la ea, Saveta Bogdan a învățat să stropească bradul cu apă, să nu se usuce.

'La noi în Ardeal se face brad verde, adus din pădure, nu artificial. De aceea, de Crăciun, mie îmi place să am brad adevărat. Și îmi place ca în casă să miroasă a brad. Legat de el, am o poveste din copilărie, de la bunica mea, Dumnezeu să o ierte. S-a stins din viață cu 80 de ani în urmă. De la ea știu să stropesc bradul cu apă rece, aproape în fiecare zi, să nu se usuce. Și așa procedez. Bunica mea ne punea să luăm o căniță și să stropim bradul cu apă rece, să se păstreze verde', a mărturisit artista.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton