Cher, povestea Cenușăresei. A abandonat școala, a fost femeie de serviciu și primul soț i-a furat toți banii.

Publicat pe .

După 50 de ani de muzică, milioane de dolari, numeroase decepții sentimentale, necazuri neașteptate, operații estetice variate, la 74 de ani, Cher este încă neobosită. O găsim și acum pe marile scene, dansând și cântând fără încetare, dar puțini știu câte războaie s-au dus în spatele zâmbetului său electrizant, care parcă spune: 'dac-ați ști prin câte am trecut…'.

Știți povestea… Nicio celebritate nu și-a dorit faima, i s-a întâmplat pur și simplu. Ba chiar unii s-au împotrivit și tot nu „au scăpat de glorie. Ei bine, în acest material tratăm povestea uneia dintre puținele vedete care au recunoscut din start că au făcut un scop din faimă. Și vorbim despre cea supranumită „Zeița pop-ului! Așa cum a declarat cu sinceritate într-un interviu, Cher visa să fie star încă de pe vremea când nu credea că are vreun talent anume.


Faima, un vis îndepărtat


Nimic, dar nimic, nu anunța că Cher va deveni un star planetar. Născută într-un orașel din California, într-o familie cu probleme, cu un tată alcoolic și o mamă actriță cu jumătate de normă, micuța brunetă nu părea să aibă vreun destin special. De fapt, era cât pe ce să nu se nască, întrucât mama ei, tânără și lipsită de experiență, avea de gând să facă întrerupere de sarcină. Aflată pe masa doctorului pentru intervenție, femeia s-a ridicat brusc și a decis că nu poate face avort.

Când Cher avea doar câteva luni, părinții au divorțat, lăsându-și familia într-o sărăcie lucie. Bruneta care urma să câștige milioane de dolari peste ani nu avea în copilărie bani nici măcar pentru o pereche nouă de ghete de iarnă, iar mama sa a lăsat-o la un moment dat în grija unor măicuțe, disperată că nu o poate hrăni. Fetița, însă, își exersa semnătura de autograf, netulburată de haosul numit viață din jurul ei.

„Am și în ziua de azi același autograf ca la 12 ani. Visam să devin faimoasă, în mintea mea eram Audrey Hepburn, declara în urmă cu mulți ani Cher. Totuși, părul brunet și pielea închisă nu erau tocmai un pașaport spre celebritate, așa cum singură a dezvăluit. „Femeile ca mine, cu părul întunecat, erau fie regine ale răului, fie vrăjitoare în filmele Disney. Iar în filmele artistice erau alea părăsite de bărbat, consemna Cher, cu umoru-i specific, într-un interviu.


De la menaj la microfon


La vârsta de 16 ani, Cher a abandonat școala subit, parțial din cauza dislexiei, ce-i îngreuna procesul de învățare. Nu știa pe atunci, dar era la o aruncătură de băț de celebritatea mult dorită. Expresia „nu-ți aduce anul ce-ți aduce ceasul i s-a potrivit de minune artistei, care, într-o bună zi, într-o oarecare cafenea din Los Angeles, și-a întâlnit soarta, în persoana lui Sonny Bono. Însă astrele au făcut o mică încurcătură, astfel încât Sonny a angajat-o pe Cher în primă instanță ca menajeră.

Desigur că talentul fetei nu a scăpat neobservat nici măcar la menaj, astfel că, în scurt timp, cei doi nu doar că au pus bazele unei colaborări legendare, ci și pe cele ale unei povești de iubire complicate. Cuplul a cunoscut gloria prin emisiunea „Sonny&Cher, care a rulat vreme de șapte ani și a înregistrat audiențe uriașe. Pe măsură ce succesul creștea, scăde fericirea lui Cher. Așa cum a declarat la un moment dat, Sonny era un mentor extraordinar, însă un soț groaznic.

La divorț, cântăreața a avut parte de o surpriză oribilă: era falită! Soțul ei avusese grijă să dețină 95% din compania lor, în vreme ce Cher avea 5%. „Sonny m-a tratat mai degrabă ca pe gâsca cu ouă de aur decât ca pe soția lui, dezvăluia Cher, tristă, la ani distanță. Totuși, când Sonny și-a pierdut
viața, în 1998, într-un accident la schi, artista a urcat în primul avion pentru a-și lua adio de la bărbatul care, într-un fel sau altul, îi fusese alături circa 25 de ani.

Foto: Hepta

Citește articolul integral în revista VIVA! de luna ianuarie, ce poate fi găsită la toate standurile de difuzare a presei.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton