Cine e actrița Dorina Lazăr: "Întotdeauna mi s-a reproșat că iubesc mai mult teatrul decât familia"

Publicat pe

Cine e Dorina Lazăr din serialul Lia, de la Antena 1, și care sunt cele mai emoționante dezvăluiri ale actriței legate de carieră și viața de familie. Dorina Lazăr spune, cu regret, că întotdeauna a primit reproșuri legate de iubirea ei pentru teatru, iar fiica ei încă îi reproșează că a iubit mai mult scena decât familia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cu o pasiune imensă pentru teatru, Dorina Lazăr se numără printre cele mai talentate actrițe de teatru și film din România. În vârstă de 82 de ani acum, actrița și-a spus povestea de viață, cum a avut șansa în anul doi de facultate să se căsătorească și să plece în diplomație. A rămas în România și a făcut carieră în lumea teatrului și în prezent, artista face parte din distribuția serialului „Lia”, interpretând rolul Nuței Vornicu.

Cine e actrița Dorina Lazăr: "Întotdeauna mi s-a reproșat că iubesc mai mult teatrul decât familia"Cine e actrița Dorina Lazăr: "Întotdeauna mi s-a reproșat că iubesc mai mult teatrul decât familia"

Povestea de viață a actriței Dorina Lazăr din serialul Lia

În vârstă de 82 de ani, actrița Dorina Lazăr s-a născut pe 7 noiembrie 1940 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru, secția Actorie la clasa profesorului Ion Finteșteanu, avându-i ca asistenți pe Sanda Manu și Dem Rădulescu.

În 1961, Dorina Lazăr si-a făcut debutul în teatru la Teatrul Regional București, urmând ca în 1969 să se angajeze la Teatrul Odeon. Artista și-a început cariera în cinematografie în 1974, când a jucat în celebrul film „Păcală', regizat de Geo Saizescu.

Printre cele mai importante filme din care a făcut parte se numără „Angela merge mai departe „(1981), „Liceenii' (1986), „Balanța' (1991) și „Amen' (2001).

Celebra actriță recunoaște că întotdeauna teatrul a fost pe primul loc pentru ea. Bărbații pe care i-a întâlnit de-a lungul vieții au fost nevoiți să accepte asta.

„Au trebuit să accepte! Când eram în anul doi de facultate, mi s-a propus să mă mărit și să plec în diplomație. N-am vrut și bine am făcut! Și după aceea, peste o sută de ani, când m-am măritat și am avut și copil, am avut noroc că am trăit și cu soacră-mea.

Ea, săraca, mi-a acoperit spatele și a avut grijă și de bărbatu-meu, și de copil. Știam sigur că pot să las biberoanele acolo și să mă duc la filmare. Întotdeauna mi s-a reproșat că iubesc mai mult teatrul decât familia. Și-acum, fata mea, care e femeie matură, îmi spune același lucru', a declarat Dorina Lazăr pentru revista VIVA!.

Citește și: Adda a fost bătută crunt de fostul iubit:’M-a dat cu capul de beton lângă un club. Mi-a dislocat maxilarul’

Citește și: Ce a pățit Theo Rose la filmările pentru Clanul:'Mă simțeam foarte rău și când am ieșit afară…'

Citește și: Mihai Bobonete face terapie de mulți ani din cauza burnout-ului. Cum a ajuns la psiholog:’Eram într-o stare critică’

Cum și-a cunoscut Dorina Lazăr, actrița din serialul Lia, soțul

Deși părinții i-au impus să se mărite din anul doi de facultate, Dorina Lazăr  a preferat să-și aștepte sufletul pereche și să se căsătorească din dragoste. Actrița a povestit despre momentul întâlnirii cu soțul său, mărturisind că s-a îndrăgostit încă din prima clipă când l-a văzut.

„Am găsit bărbatul perfect într-o seară când eram la niște prieteni. Era un cerc de oameni absolut minunați. Când mă gândesc ce discuții aveau, ce cultivați erau oamenii aceia… Și s-a deschis ușa și gazda a spus: „Aaaaa, a venit Mihai Mircea Lazăr. Și-n clipa aia l-am văzut și… m-am topit. Și așa am rămas.

Și cum s-a potrivit că și pe el îl chema Lazăr – că el s-a prăpădit, săracul –, și pe mine Lazăr. Dar să vedeți că nu se oprește aici. Pe soacra mea de fată o chema Lazăr, tata s-a născut în comuna Gheorghe Lazăr și fata mea a-nvățat la Liceul Gheorghe Lazăr. Și nepoată-mea acum e la Liceul Gheorghe Lazăr', ne-a mai povestit Dorina Lazăr.

Dorina Lazăr a suferit enorm când și-a pierdut soțul

Actrița a mai povestit despre momentul în care și-a pierdut mare dragoste. Soțul său, de profesie jurnalist, a fost concediat de la serviciu și mai târziu răpus de o boală necruțătoare.

„Bărbatul meu a fost un jurnalist de mare calitate. Era în echipă cu Tudor Vornicu, cu Octavian Paler. A venit Revoluția și atunci, de Anul Nou, își rupsese piciorul… Avea și vârsta de pensionare și a fost pur și simplu pus pe făraș și dat afară. S-a simțit nedorit, chiar și de prieteni s-a rupt. Și asta l-a măcinat groaznic. A făcut un cancer și a murit.

L-am înțeles foarte bine când m-au dat afară și am ajuns în aceeași ipostază. Fiica mea mi-a spus că i-a fost frică să nu se întâmple și cu mine ce s-a întâmplat cu tatăl ei. Pentru că eu am făcut la un moment dat, acum în pandemie, când am văzut că nu se mai termină acest nefericit de proces, un început de psoriazis.

Mi-a căzut părul, am făcut bube-n cap. Noroc de coté-ul meu ardelenesc foarte solid și de educația mea spartană din copilărie că mi-am revenit”, a mai spus Dorina Lazăr pentru VIVA!

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter